TKP'nin 102. kuruluş yıldönümünde '2023 Yeniden' çağrısıyla düzenlediği buluşmaların ilki İstanbul'da yapıldı. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, seçimlerin bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, "Kenarda durulacak, iddiasız durulacak bir dönem değil. TKP üzerine düşen tarihsel görevi yerine getirecek" ifadelerini kullandı.

TKP, '2023 Yeniden' buluşmalarının ilkini İstanbul'da gerçekleştirdi
Fotoğraf: TKP / Twitter

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) 102. kuruluş yıldönümünde "2023 Yeniden" çağrısıyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlediği büyük buluşmaların ilki İstanbul'da gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam, "Hoşgeldiniz diyoruz. Bugün burada olduğu gibi yan yana geldiğimizde güçlüyüz. Bu ülkenin sahipleri bizleriz, bu ülkenin sahipleri bu ülkeyi yönetebilirler" dedi.

İnam, şöyle devam etti: "Biz birlikte olduğumuzda, kol kola girdiğimizde bu karanlığı yırtıp atabileceğimizi biliyoruz. Biz bu ülkeyi hep beraber yeniden kurabileceğimizi biliyoruz. Bu memleketin sahipleri bu ülkeyi yönetebilir, yönetecek de. Sosyalizm mücadelesi için kol kola girenler mutlaka kazanacak."

Sol Haber'in aktardığına göre, daha sonra kürsüye gelen şair Nihat Behram, "Böylesi Zamanlarda" şiirini seslendirdi: "Böylesi zamanlarda çırpınan şu ruhumu bin sözcük dolasım gelir, umuda har, sevince haz, sevdaya harç taşıyan bin sözcük ki her biri bin kere bin infilak, her biri bin kere bin ihtilâl."

Sanatçı Orhan Aydın ise yaptığı konuşmada, "İnsan unutur ama örgütlü insan unutmaz. TKP ülkemizin hem umudur hem de belleğidir. TKP bu toprağın tek belleğidir. Çünkü bugün 102. yaşını selamlıyor" dedi.

"SINIFSIZ, SÖMÜRÜSÜZ, SINIRSIZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ"

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Değiştirme iradesi olmadan ülkenizi sevemezsiniz. Ama aynı zamanda ülkenizi sevmezseniz, ülkenizi değiştiremezsiniz. Üreten, çalışan, birbiriyle dayanışan insanları sevmek. Bizim ülkemiz Türkiye ve biz ülkemizi çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

"Biz sınıfsız, sömürüsüz ve sınırsız bir dünya istiyoruz" diyen Okuyan, şöyle devam etti: "Ama o zamana kadar hiçbir ülkenin bir ülkenin başka bir ülke üzerinde üstünlük kurmasını istemiyoruz. Başka bir ülkenin iç işlerine siyasetine kültürüne karışmasını, bağımlı hale getirmesini kabul edemeyiz. Biz ülkemizin bağımsız olmasını istiyoruz. Şimdiki fetihçi iktidar gibi başka ülkelerin topraklarına girmesini de istemiyoruz. Biri varsa diğeri de var. Biz bağımsız ve egemen bir ülkeyi bu coğrafyada kim yaşıyorsa bütünlüğümüzü koruyarak eşitlik içerisinde mutlaka sağlarız. NATO'yuyu da defederiz, üslere de el koyarız. Biz bunu yapacak güçteyiz."

"SEÇİMLER BİR AN ÖNCE YAPILMALI"

Seçimlere değinen Okuyan, "Biz TKP olarak hazırız. Artık bu seçimler bu ülkenin üzerinde yüktür. Bu iktidar ülkenin olmayan kaynaklarını çarçur ediyor sonra seçimden sonra bunlar emekçilerin sırtına binecek. Muhalefetin de altta kalır yanı yok vaatler sıralıyorlar gerçeğe dayanmayan. Bu seçimler bir an önce yapılmalı artık" ifadelerini kullandı.

Okuyan, şunları kaydetti: "Anketlerde gözükmüyoruz biz, anket şirketlerine para verip anketlerde gözükmeye çalışacak değiliz. Ama TKP'den iddiasız seçim bekleyenlere bir haberimiz var tarihimizin en etkili seçim dönemine hazırlanıyoruz. Bunu şimdiden söyleyelim. Kenarda durulacak, iddiasız durulacak bir dönem değil. TKP üzerine düşen tarihsel görevi yerine getirecek."

"O İMZANIN SONUNA KADAR ARKASINDA DURACAĞIZ"

Sosyalist Güç Birliği'nden bahseden Okuyan, "Dört siyasi parti, onlarla birlikte davranan siyasetçi, aydın, emekçi bir taahhütte bulunduk hep birlikte. Kamuculuk, sermaye düzenine karşıtlık, laiklik, bağımsızlıkçılık ya da yurtseverlik konularında anlaştık sadece bunun bile değeri çok büyük. Biz madem bu belgenin altına imzamızı attık, o imzanın sonuna kadar arkasına duracağız. Bu doğrultuyu güçlendireceğiz."