TKP'nin 102. kuruluş yıldönümünde '2023 Yeniden' çağrısıyla düzenlediği buluşmaların sonuncusu İzmir'de yapıldı. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Bu ülkeyi yobazlara, sömürücülere mi bırakacağız? Bırakmayacağız. Yalnız ve çaresiz kalırsanız gitmeyi düşünürsünüz. Çaresiz değiliz” dedi.

TKP, '2023 Yeniden' buluşmalarının sonuncusunu İzmir'de gerçekleştirdi

BİRGÜN EGE

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 102’nci kuruluş yıldönümünde "2023 Yeniden" çağrısıyla İstanbul ve Ankara'da düzenlediği buluşmaların sonuncusunu İzmir'de Karşıyaka Bostanlı Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışında konuşan TKP İzmir İl Başkanı Başar Özer, “TKP’nin bir sloganı var. 2023 Yeniden! Biz inanıyoruz dostlar. İnanıyoruz, bu ülke bu cumhuriyet, 100 yıl sonra yeniden ayağa kalkabilir. İnanıyoruz, tüm zenginliklerin bir avuç asalağa aktığı güzel ülkemizde, aslında herkes ama herkes refah ve mutluluk içinde yaşayabilir. Bize diyorlar ki siz mi yapacaksınız bunları? Siz mi yöneteceksiniz bu ülkeyi? Dostlar yanı başınızda oturanlara bakın.. Biz bu alanda sağlık emekçileriyiz, belediye işçileriyiz, İzmir’in metal işçileriyiz, tekstil işçileriyiz. Biz bu kentin hekimleri, hemşireleriyiz, öğretmenleriyiz. Üretilen her şey, yaratılan her zenginlik zaten bizim elimizden geçiyor.. E o zaman yönetmesini de biliriz, iktidara talibiz” dedi.

Sanatçı Orhan Aydın, Nâzım Hikmet’in “Davet” şiirini okurken, Şair Nihat Behram da “Haykır acını ey halk” isimli şiirini seslendirdi.

TKP milletvekili adayı Gizem Batı Ayaz, “İzmir’in kalbine saplanan Smyrna'daki gökdelenler elbette yetmedi. Sermaye, yangınlarla ciğerlerimiz yanarken ellerini ovuşturan sermaye yeni oteller, yeni inşaatlar yapma derdinde, afet toplanma alanlarımız AVM’lere çevrildi, kıyıların talanına tam gaz devam ederlerken, yarımadada sözde binlerce kişiye istihdam sağlayacaklarını söyleyerek fantastik Çeşme projesiyle patronlar rantta, talanda el yükseltmeye devam ediyorlar. Seferihisar açıklarında gerçekleşen son İzmir depreminin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti ancak depremzedelerin çoğu hâlâ sağlıklı konutlara ulaşabilmiş durumda değil, yıllarca verdiğimiz deprem vergileriyle, müteahhitlere çıkan vergi afları ve teşviklerle depremzedelere pek ala konut sağlanabilecekken, müjdeler verip depremzedeleri borçlandıracak ev kredileri açıkladılar, yetmedi, yerel yönetim İzmir Büyükşehir belediyesi de yapılaşmaya zaten uygun olmayan Bayraklı’da ada-parsel bazında emsal artışı kararı alarak yapılaşmanın daha da önünün açılmasına imza attı” diye konuştu.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "1923'te Cumhuriyet'in kuruluşu, 9 Eylül'de yaşananlar yolumuza devam etmek için önemli dönemeçler ama biz geçmişte yaşayamayız. Ülkede ağır bir karanlık var. Örneğin kadınlarımız. Şiddet, taciz, dışlanma... Bugünkü sömürü düzeni her yerde aynı. Hollanda'da 10 öğrenci kadından birinin tecavüze uğradığını biliyor muydunuz? İngiltere'de bir asgari ücretlinin tek göz bir evde yaşaması için asgari ücretinin yüzde 60'ını ödemesini gerektiğini biliyor muydunuz? Ya da ABD. ABD'de geçen yıl binden fazla kişi polis kurşunuyla ölmüş, 2 milyondan fazla kişi cezaevlerinde. Nereye gideceğiz? Bu ülkeyi yobazlara, sömürücülere mi bırakacağız? Bırakmayacağız. Yalnız ve çaresiz kalırsanız gitmeyi düşünürsünüz. Çaresiz değiliz” ifadelerini kullandı.