Meclis'te bugün gerçekleşecek olan 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni öncesinde yazılı bir açıklama yayınlayan TKP, Genel Kurul'un Türkiye tarihinin en fazla karşı devrimci üyeye sahip döneminde olduğuna, laiklik ilkesinin el birliği ile ayaklar altına alındığına dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi
TKP: Bu sese kulak vermeye devam edin; bu memleket bizim!

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bugün gerçekleşecek olan 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni öncesinde yazılı bir açıklama yayınladı. 

Meclis'in 28. döneminin bugün yapılacak yemin töreniyle başlayacağı anımsatılan açıklamada, Meclis'in Türkiye tarihinin en fazla karşı devrimci üyeye sahip Meclis olduğuna vurgu yapıldı. 

Cumhuriyet'in 600 yıllık çürümüş saltanatı yerle bir ettiği ancak gelinen dönemde Meclis'in Cumhuriyetçi niteliğini yitirdiği kaydedilen açıklamada, "Halkımızı bir arada tutacak asıl tutkal, laiklik ilkesi, elbirliğiyle ayaklar altına alınmışken bu ülkeyi bir arada tutmak için ne önerecekler?" diye soruldu.

Gelecek güzel günlere, mücadeleye inancını yitirmemiş, kararlı ve cesur insanların tükenmediğine vurgu yapılan açıklamada, "Nereden mi biliyoruz? 10 yıl önce Gezi’de, dün İstiklal Caddesi’nde yükselen sese kulak verin, bakın ne diyor; Bu memleket bizim" denildi.

TKP tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

"Meclis'in 28. dönemi bugün yapılacak yemin töreniyle açılıyor.

Türkiye tarihinin en fazla karşı devrimci üyeye sahip Meclis’i bu.

Halkımızı bir arada tutacak asıl tutkal, laiklik ilkesi, elbirliğiyle ayaklar altına alınmışken bu ülkeyi bir arada tutmak için ne önerecekler? Ülkenin servetinin %42’sini elinde bulunduran %1’lik kesimin temsilcileri halkımıza insanca yaşam için ne vaat edebilecek?

Yerli ve yabancı büyük şirketlerin, holding patronlarının emrinde dış politika belirleyenler hangi bağımsızlıktan, hangi egemenlikten söz edecek?

"BU ÜLKE EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞARAK KURULDU"

Bu ülke emperyalizme karşı savaşarak kuruldu. Yurttaşlık hakları toplumsal mücadele içinde kazanıldı, özgürlükler böyle bir zeminde elde edildi. Cumhuriyet 600 yıllık çürümüş saltanatı yerle bir etti. Yerine halkın iradesini koydu. Saltanat sevdalısı din istismarcılarının karşısında yoksul Anadolu halkı laiklik ilkesi sayesinde yurttaşlık haklarına sahip oldu. Tarikatların cemaatlerin, şeyh şıh olma iddiasındakilerin ayrıcalıkları bir bir ellerinden alındı.

"MECLİS CUMHURİYETÇİ NİTELİĞİNİ YİTİRDİ"

100 yıl geçti aradan ve artık o meclis cumhuriyetçi niteliğini yitirdi. Tarikat ve cemaatlerin pazarlık sahası haline geldi. Emperyalist ülkelerin nüfuz mücadelesine sahne oluyor.

Oysa Türkiye, patron temsilcilerinin, domuz bağcıların, vekil olmak için ilke-onur umursamadan kırk takla atanların, cumhuriyet düşmanlarının temsil edebileceğinden çok daha fazlası.

KARARLI VE CESUR İNSANLAR TÜKENMEDİ, BURADALAR"

Bu ülkenin gelecek güzel günlere, mücadeleye, bu güzel topraklara inancını yitirmemiş, kararlı ve cesur insanları tükenmedi, buradalar. 

Nereden mi biliyoruz? 10 yıl önce Gezi’de, dün İstiklal Caddesi’nde yükselen sese kulak verin, bakın ne diyor: Bu memleket bizim."