Türkiye Komünist Partisi (TKP), Ankara’da olağanüstü konferans topladı. Konferansı değerlendiren TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Solda yürüttüğümüz çalışmalara ilişkin, dost partilerle yürüttüğümüz görüşmelere ilişkin de önemli kararlar aldık” dedi. Bir sokak röportajında yoksullaşmanın sorumlusunun özelleştirmeler ve patronlar olduğunu söyleyen Zehra Canan da konferansa katıldı.

TKP’den Ankara’da olağanüstü konferans

TKP, Ankara’da olağanüstü konferansta buluştu. "Bir adım daha ileri" sloganıyla toplanan konferansa ülke genelinden çok sayıda delege katıldı.

Konferans’ı değerlendiren TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, konferansta alınan kararların ilerleyen günlerde açıklanacağını belirterek, şunları söyledi:

“Olağanüstü konferans çünkü olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Çok hızlı örgütledik bu konferansı. Çok verimli, çok iyi bir konferans geçirdik. Bugün çok önemli konuları, Türkiye siyasetini, yalnızca seçimleri değil, özellikle de hayat pahalılığına karşı neler yapmamız gerektiğini konuştuk, önemli kararlar aldık.

Solda yürüttüğümüz çalışmalara ilişkin, dost partilerle yürüttüğümüz görüşmelere ilişkin de önemli kararlar aldık. TKP’nin coşkulu, umutlu, kararlı bir parti olduğunu bir kez daha gördük. Partinin verdiği fotoğraf Türkiye için çok önemli, çok umut verici. Şimdi artık yarın sabahtan itibaren çok daha büyük bir enerjiyle sömürüye, yoksulluğa, adaletsizliğe karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”

tkp-den-ankara-da-olaganustu-konferans-965551-1.

Okuyan, konferans öncesinde yaptığı açıklamada da, “Olağanüstü Konferans çünkü bazı başlıklarda bir an önce yol almak istiyoruz. Olağanüstü Konferans çünkü ülke olağanüstü bir dönemden geçiyor. 9 Ocak’ta TKP daha kararlı, daha net, daha enerjik biçimde mücadelesine devam edecek” demişti.

Bir sokak röportajında yoksullaşmanın sorumlusunun özelleştirmeler ve patronlar olduğuna ilişkin açıklamasıyla gündem olan Zehra Canan da TKP’nin konferansının son bölümüne katılarak kısa bir selamlama konuşması yaptı.

tkp-den-ankara-da-olaganustu-konferans-965552-1.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zehra Canan’ın metro istasyonunda satış yapabileceği bir tezgahı olmasını sağlamıştı.

(ANKA-soL)