TKP’den çağrı: Sosyalizme giden yolu paylaşacağız

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi, Ankara Anıtpark’ta “Halk Kürsüsünü Kuruyor” mitingi düzenledi. Mitingde konuşan TKP Merkez Kurulu Üyesi Senem Doruk İnam, “On yıllardır ülkemizin yaşadığı karanlığı konuşuyoruz, hep birlikte bu karanlığın içinde yaşamaya çalışıyoruz. Emek sömürüsü üzerine kurulu bu düzen içinde, her birimiz hayatta kalmak için çırpınıyoruz. Ülkemiz büyük bir saldırı altında, Türkiye AKP eliyle büyük bir karanlığın ve çürümenin içerisine doğru çekildi” dedi.

“Ben bugün burada, mücadele eden kadınların, boyun eğmeyen, dik duran kadınların sesi olmak için bu kürsüdeyim” diyen İnam, “Hepimiz biliyoruz, yaşıyoruz, emek düşmanı bu düzen gericilik silahını en çok biz kadınlara doğrultuyor. Kadınlar boyun eğmedikçe onlar çıldırıyorlar. Bekliyorlar ki kadınlar dizini kırsın otursun, gericilere, yobazlara, emek düşmanlarına sesini çıkarmasın, geride dursun, sussun. Bu beklentiye cevabımız çok açık. Çok beklersiniz” ifadelerini kullandı.


“Düzenin hiçbir partisinin sorunlarımızı çözemeyeceği ortadadır” diyerek sahneye çıkan tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, sosyalizm mücadelesi için büyük bir olanak olduğunu vurguladı. Üzümcü, en önemli şeyin halkın seslerimizi duyması, sosyalistlerin halka ulaşması olduğunu vurgulayan Üzümcü, “O zaman değiştireceğiz, o zaman sosyalizm mücadelesine giden yolu paylaşacağız. Hepimizin içinde öfke var ve umut var. Bu umudu yaymak için mücadeleye, hepinizi selamlıyorum” diye konuştu.

Üzümcü’nün ardından söz alan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ise İzmir’de HDP’ye yapılayan saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bugün gelirken ne konuşacağım diye de düşündüm ve HDP İzmir İl Binası’nda Deniz Poyraz kardeşimizin katledilmesi ile sonuçlanan saldırı ile başlamak istiyorum. Türkiye’de işlenen suçlarla o cinayet arasındaki bağı kurmak için çıktım buraya. Ne zaman bir cinayet işlense yetkililerin söylediği ilk şey: Meczup. Evet insanların akıl sağlığını siz bozuyorsunuz. Sonra da meczup diyorsunuz. Onur Gencer meczup filan değil örgütlü bir katil. İlk önce bu meseleyi kenara koymamız gerek. Meczup filan değil bunlar.”