Türkiye’nin afetlerle geçirdiği 1 yılın ardından TMMOB, Afet Sempozyumu düzenliyor. 20-22 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Afet Sempozyumu için bildiri özeti son gönderim tarihi 25 Ekim 2020.

TMMOB’dan Afet Sempozyumu

Orman yangınları, seller, depremler ve heyelanlar gibi birçok doğal afet bu yıl Türkiye’yi yakından etkiledi. Özellikle geçen yaz mevsimi gerçekleşen afetlerde çok sayıda insan hayatını kaybetti ve yüksek oranlarda maddi zararlar oluştu.

TMMOB, 20-22 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştireceği TMMOB Afet Sempozyumu ile “Ülkemizdeki doğa olaylarının afete yol açmasını engellemek için atılması gereken adımlar ile zarar azaltma, afetlere hazırlık, müdahale ve dayanışma konularında örgütlülüğü geliştirme” konularını masaya yatıracak.

TMMOB Afet Sempozyumuna bildiri özeti son gönderim tarihi 25 Ekim 2021.

Konuyla ilgili açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Her bir konunun ilgili tüm tarafların ve bu konularda çalışma yapan/çaba sarf edenlerin katılımı ile değerlendirilmesi, tartışılması, ulusal, kurumsal ve bireysel düzeyde sonuçlara varılması amaçlanan Sempozyumda, başta jeolojik, hidrolojik, meteorolojik kökenli doğa olaylarının neden afete dönüştüğünün irdelenmesi olmak üzere;

- Afet Yönetimi,

- Afet ve Acil Durum Hazırlığı,

- Planlama, Uygulama ve Denetim,

- Kurumsal ve Örgütsel Çalışmalar,

- Mevzuat ve Hukuksal Boyut,

- Eğitim,

- Afetlerin Ekonomi-Politiği,

- Afetlerin Sosyal Boyutları,

kapsamında bildiri alınması amaçlanmaktadır.

Tüm ilgilileri Sempozyuma bildiri göndermeye davet ediyorum” dedi.

Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgiler https://afetsempozyumu.org adresinde.

tmmob-dan-afet-sempozyumu-934708-1.