TMMOB kamu kaynaklarının yağmasına karşı mücadele yöntemlerini tartışmak için 22 ve 23 Kasım tarihlerinde Kamucu Politikalar Sempozyumu düzenliyor. İki gün sürecek olan sempozyum altı oturumdan oluşacak

TMMOB’dan Kamucu Politikalar Sempozyumu: Kamu kaynaklarının yağmasına karşı mücadele

BİRGÜN\ANKARA

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kamusal üretim, hizmet, denetim süreçlerini tarif etmek, kamu kaynaklarının yağmasına karşı mücadele yöntemlerini tartışmak ve kamu kavramını tüm boyutları ile yeniden ele almak amacıyla Kamucu Politikalar Sempozyumu düzenliyor.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Teoman Öztürk Salonu'nda yarın ve cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek sempozyum altı oturumdan oluşuyor. TMMOB’den yapılan açıklamada “16 yılı aşkın süredir devam eden AKP iktidarı, bu uygulamaların en yoğunlaştığı dönem oldu. AKP bu piyasalaştırmayı rant ve imtiyaz sağlama aracı gibi kullanarak, kendisine doğrudan bağımlı bir sermaye sınıfı da yaratmış oldu” denildi.

MÜCADELE YÖNTEMLERİ TARTIŞILACAK

TMMOB’nin iki gün sürecek sempozyuma ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamu kaynakları ve varlıkları yağmasını durdurmak, kamusal üretim, hizmet ve denetimin kamu tarafından yapılmasını sağlamak,tüm kamusal alanlarda mücadele yöntemlerini tartışmak, geliştirmek ve kamuoyu ile paylaşmak için, önde gelen akademisyenler, bilim insanları ve uzmanlar bir araya gelecek” ifadeleri yer aldı.

KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Sempozyumda "Kamuculuk; tanımı, evrimi ve tarihsel süreci", "Dünyada ve Türkiye'de kamucu kalkınma örnekleri ve planlı kalkınma", "Kamu yönetiminde kamuculuk", "İktisat politikaları ve özelleştirme bilançosu" başlıkları tartışmaya açılırken son oturumda "Kamucu Politikalar İçin Ne Yapmalı" başlığında TMMOB'nin kamucu politikalara bakışı kamuoyu ile paylaşılacak ve bu sorunlar çözülmesinde atılacak adımlar katılımcılar tarafından değerlendirilecek.

MÜCADELE ALANLARININ GENİŞLETİLMESİ

TMMOB’nin sempotzyumla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Siyasal iktidarların kamusal olan her anlayış ve varlığa yönelik sistematik saldırganlığı karşısında, kamusal olanın savunulması amacıyla hem özelleştirme süreçlerini mümkün kılan yasal düzenlemelere hem de özelleştirme uygulamalarına karşı mücadele alanlarının genişletilmesi için fikri ve pratik araçların geliştirilmesi TMMOB’nin ve tüm toplumsal muhalefetin görevlerindendir."

tmmob-dan-kamucu-politikalar-sempozyumu-kamu-kaynaklarinin-yagmasina-karsi-mucadele-652235-1.