TMMOB'den, yeniden faaliyete geçen düğün salonları, sinema, tiyatro ve internet kafe gibi mekanlarda alınması gereken önlemlere dair açıklama yapıldı

TMMOB'den bugün açılan sinema tiyatro ve düğün salonları için uyarı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, koronavirüs nedeniyle uzun süredir kapalı olan düğün salonları, sinemalar, tiyatrolar, internet kafeler ve elektronik oyun salonları gibi mekanların yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Yeniden açılan bu mekanlarda riskin minimuma inmesi için maske, mesafe ve hijyen kurallarına kesinlikle uyulması gerektiğini ifade eden Yener, özellikle temiz hava ile havalandırmanın yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Zorlu zamanlarda yaşadığımızı ve azami dikkat göstermemiz gerektiğini belirten Yener, toplu yerlerden mümkün olduğunca uzak durmamız gerektiği, buralarda maske ve mesafe olmadan kesinlikle bulunmamamız gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, düğün salonları, tiyatro ve sinema salonları, internet kafeler, elektronik oyun salonları ve gündüz bakım evleri açılıyor.

Daha önce birçok açıklamamızda belirttiğimiz gibi, hiçbir mekan, hiçbir yapı pandemi koşulları düşünülerek tasarlanmamış, buna uygun ekipmanlarla donatılmamıştır. Bununla ilgili olarak sürekli mevcut mekanlar için alınabilecek riskleri en aza indirme, minimize etme yolundaki önerilerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bu mekanların tamamen taze hava ile çalıştırılması, genel tedbirlere uyulması, yani toplu olan yerlerde maskelerin muhakkak takılması ve mesafenin korunması, hijyene dikkat edilmesi, temizliğe dikkat edilmesi gerekir. Temel önereceğimiz şeyler bunardır.

Zorlu zamanlarda yaşıyoruz, özel koşullarda yaşıyoruz. Bu özel koşullarda azami dikkat göstermemiz lazım. Bu nedenlerle de toplu bulunulan yerlerden mümkün olduğunca kaçınmak lazım, buralarda mesafe ve maske olmadan kesinlikle bulunulmaması lazım."