TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Bilkent Şehir Hastanesi’nde işçilerin her gün eleman azaltmak ile tehdit edildiğine, işçi ücretlerinin geriden ödenmesi ya da hiç ödenmemesi gibi durumların sıklıkla yaşadığına dikkat çekerek, “İşçilerin haklı talepleri ve mücadelesinin yanındayız” açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, hem halkın sağlığının hem de işçilerin haklarının rantçıların eline bırakıldığı belirtilerek, kârlılığı artırmak için […]

TMMOB’den şehir hastanesi işçilerine destek

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Bilkent Şehir Hastanesi’nde işçilerin her gün eleman azaltmak ile tehdit edildiğine, işçi ücretlerinin geriden ödenmesi ya da hiç ödenmemesi gibi durumların sıklıkla yaşadığına dikkat çekerek, “İşçilerin haklı talepleri ve mücadelesinin yanındayız” açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, hem halkın sağlığının hem de işçilerin haklarının rantçıların eline bırakıldığı belirtilerek, kârlılığı artırmak için işçilerin insanca çalışma haklarının ellerinden alındığı ve iş cinayetlerinin önünün açıldığı vurgulandı.

Açıklamada, “İşçiler sorunlarının çözümünde muhatap bulamıyor, taşeron firmalar ile çözüm yolları tıkanıyor” dendi. Siyasi iktidarın sorumluluğuna da dikkat çekilen açıklamada, hakları için eylem yapan işçilerin gözaltına alınmalarının ve tazminatsız şekilde işten atılmalarının kabul edilemez olduğu ifade edildi.