TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Alican Çetinkaya, "Kent merkezinde 20’ye yakın binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Merkez dışındaki ilçelerden de bir bilgi alamadık. Kent merkezinde en az 30 can kaybı ve binin üzerinde yaralı var. Kentte tam anlamıyla bir kaos ortamı var. Kamu kurumları ne yapacağını bilmiyor." açıklaması yaptı.

TMMOB Diyarbakır: Kaos ortamı var, kamu kurumları ne yapacağını bilmiyor
Fotoğraf: TMMOB Diyarbakır İKK

HABER MERKEZİ

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Alican Çetinkaya, kent merkezinde çok sayıda binanın ağır hasarlı olduğunu ve 20 civarında da binanın yıkıldığını belirtti.

Çetinkaya, bir kaos ortamının olduğunu ve kamu kurumlarının ne yapacağını bilmediğini söyledi.

BirGün’e konuşan Çetinkaya şunları söyledi:

“Kent merkezinde 20’ye yakın binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Merkez dışındaki ilçelerden de bir bilgi alamadık. Kent merkezinde en az 30 can kaybı ve binin üzerinde yaralı var. Kentte tam anlamıyla bir kaos ortamı var. Bir hazırlıksız yakalanma durumu söz konusu. Kamu kurumları ne yapacağını bilmiyor. Çevre illerden ekipler geldi. Son artçılardan sonra kurtarma ekipleri geri çekildi.

Kent içerisinde trafik allak bullak. Bu da yaralıların hastaneye ulaştırılmasında sorun yaratıyor. En fazla hasar, Diyarbakır’ın merkez ilçeleri olan Bağlar Yenişehir’de. Bu ilçeler aynı zamanda eski yapıların yoğun olduğu yerler.”