TMMOB 47’nci Olağan Genel Kurulu açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz, “Gezi Davası’nda verdikleri cezalar, bu ülkedeki, mühendis, mimar ve şehir plancıları mücadelesi tarihine işlenmiş birer nişandır. Bu nişan, TMMOB’nin onurlu mücadele tarihinde sonsuza dek gururla parlayacaktır” dedi.

TMMOB Genel Kurulu başladı: Gezi cezaları mücadele tarihimizin nişanıdır
Fotoğraf: TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz

BirGün Ankara

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) dört gün sürecek 47. Dönem Olağan Genel Kurulu bugün Divan Kurulu seçimi ve açılış konuşmaları ile başladı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Emeğimizle kuracağımız dünyada demokrasi olacak, özgürlük olacak, barış olacak, bağımsızlık olacak, laiklik olacak” dedi.

TMMOB’un Pazar günü yeni dönem yönetiminin belirlenmesi ile noktalanacak Genel Kurulu’na, çok sayıda siyasi parti ve emek, meslek örgütünün temsilcisi katıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Ali Ekber Çakan’ın seçilmesinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz, “Gezi davasında yargılanan, ceza alan tüm arkadaşlarımıza selam olsun. Aradan geçen dokuz yılın ardından bile iktidar sahiplerine korku salan görkemli Gezi Direnişi'ni selamlıyorum. O direnişin parçası olmuş muhteşem kalabalıkları selamlıyorum” dedi.

Fotoğraf: TMMOBFotoğraf: TMMOB

ÜLKEMİZİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gezi Direnişi davasında verilen mahkumiyet kararlarına tepki gösteren Koramaz, yeni dönemin de tek adam yönetimi ile mücadeleyle geçeceğini söyledi. Koramaz, TMMOB Genel Kurulu’nda yaptığı açılış konuşmasında şunları dile getirdi:

“Ne yaparlarsa yapsınlar, üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler biz bu halkı ve bu ülkeyi sevmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Gezi Davası’nda verdikleri cezalar, bu ülkedeki mühendis, mimar ve şehir plancıları mücadelesi tarihine işlenmiş birer nişandır. Bu nişan, TMMOB’nin onurlu mücadele tarihinde sonsuza dek gururla parlayacaktır. Gezi Direnişini, Gezi Davası’nda ceza alan arkadaşlarımızı, uğruna bedeller ödediğimiz değerlerimizi, ülkemizi savunmaya devam edeceğiz. İçerde tek adam rejiminin halk düşmanı politikaları, dışarda emperyalistlerin güç mücadeleleri yaşadığımız hayatı hepimize zehir ediyor. Bu zehirden kurtulmak, hepimizin en önemli ve öncelikli görevidir. Herkes gibi kendileri de biliyor ki, bugün tüm ülke tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birisi yaşanıyorsa, bunun nedeni yıllardır uyguladıkları neoliberal politikalardır. Kamu yararı taşımayan çılgın projelere ve saraylıların lüks yaşamına ayrılan kaynaklardır. Kamu kaynaklarının yandaşlara, 5’li çeteye, cemaatlere, tarikatlara, akraba vakıflarına aktarılmasıdır. Türkiye gibi verimli ve geniş bir coğrafyayı açlığa mahkum edenleri asla unutmayacağız. Asla affetmeyeceğiz.”

Fotoğraf: TMMOBFotoğraf: TMMOB

GEZİ’DEKİ DEĞERLER TEMEL BELİRLEYİCİ OLACAK

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ise Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “tek adam rejimi ile mücadele” çağrısı yaptı. İşleyen, “Yıllardır halka yapmadığı kötülük kalmayan AKP iktidarı sonrasında kurulacak Türkiye'de, Gezi'de yarattığımız değerler temel belirleyici olacak. Hep birlikte mücadele ederek, tek adam rejimine son vereceğiz. Türkiye’yi bağımsızlık, bir arada yaşam, laiklik, demokrasi temelinde yeniden kuracağız" diye konuştu.

Fotoğraf: SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyenFotoğraf: SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen

TMMOB Genel Kurulu, önümüzdeki dönem çalışma programında yer alması istenen konu başlıklarına ilişkin önergeler ve üyelerin konuşmaları ile sürecek. Pazar günü ise yeni yönetim kurulu için seçim yapılacak.