TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Gezi tutukluları için sürdürülen 'Adalet Nöbeti'nin 250'nci gününde "Kabul edilemez karar ne arkadaşlarımız, ne de bizlerin mücadelesi için bir son değildir. Hukuki ve demokratik mücadelemiz arkadaşlarımızı geri alana kadar devam edecektir" ifadeleriyle açıklama yaptı.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'ndan 'Adalet Nöbeti' açıklaması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Gezi tutukluları için sürdürülen ‘Adalet Nöbeti’nin 250’nci gününde basın açıklaması düzenledi.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Avcı'nın okuduğu açıklamada, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Onur Kuurlu Üyesi Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay'ın 250 gün, iş insanı Osman Kavala'nın ise bin 987 gündür cezaevinde olduğu hatırlatıldı.

Hukuksuz cezaların İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onandığı hatırlatılan açıklamada "Bu kabul edilemez karar ne arkadaşlarımız, ne de bizlerin mücadelesi için bir son değildir. Hukuki ve demokratik mücadelemiz arkadaşlarımızı geri alana kadar devam edecektir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Halka ait olan her şeyi korumak ve kamu yararını savunmak mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevleri arasındadır. TMMOB, ülke sorunlarını meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlardan bağımsız görmeyen bir anlayışla hareket etmektedir.

Mühendis, mimar ve şehir plancıları da bu anlayışla toplumun ortak değerlerinin yok edilmesine karşı, kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, kültüre yönelik gerici saldırılara karşı omuz omuza mücadele etmiştir. Gezi Davasında verilen cezaların siyasi cezalar olduğu, hukuk sınırları içerisinde olmadığı tüm toplumun bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir.

Tutukluluğun 250. gününde ve 2022 yılının bu son gününde bir kez daha sesleniyoruz:

Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin!

Karanlığa teslim olmayacağız, biz kazanacağız, Gezi kazanacak!"