Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurum depoları dolu olmasına rağmen sanayicinin ithal buğday istediği için dışarıdan alım yaptıklarını söyledi. Güldal, üreticilere de “Daha kaliteli tohum yetiştirin” diyerek ‘tavsiyede’ bulundu.

TMO Genel Müdürü: Depolarımız dolu ama buğday ithalatı yapıyoruz
Fotoğraf: AA

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurum depolarının tamamen dolu olduğunu fakat sanayicinin ithal buğdaya ilgi göstermesi nedeniyle dışarıdan buğday alımı yaptıklarını söyledi.

ekonomim.com’dan Hüseyin Gökçe’nin haberine göre Antalya'da düzenlenen Tarımda Türkiye Yüzyılı etkinliğinde konuşan Güldal, 8.5 milyon tona ulaşan lisanslı depo kapasitesinin tamamının dolduğu bilgisini verdi. Depolar dolu olmasına rağmen sanayicilerin kaliteli olduğu için ithal buğday alımı yaptıklarını söyleyen Güldal, “Depolarımız dolu ama ithalat yapıyoruz” dedi.

Tohum üreticilerine proteini ve enerjisi yüksek, kuraklığa dayalı çeşitler üretmesi tavsiyesinde bulunan Güldal, “Sadece çeşit farklılıklarından dolayı biz depolarımızın yüzde 20 kapasitesini kullanamıyoruz” dedi.

Güldal, 2023 yılında buğday ekim alanlarının artacağını ve son yılların en büyük rekoltesine ulaşmayı öngördüklerini söyledi.