TMO’nun kiraya verilmesi çiftçiye ihanettir

Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nin(TMO) yıllığı 165 bin liradan 19 yıllığına AKP Milas İlçe yöneticisi Bülent Mutlu’ya kiralanmasının çiftçiye en büyük ihanet olduğu belirtildi. CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya; belediye meclis üyeleri, CHP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyelerinin katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan “TMO, çiftçiyi-üreticiyi koruyan, fiyat dengesini sağlayan, ürünleri stoklayan, ihracat-ithalat yapan bir kurumdur. Son yıllarda özellikle Milas Toprak Mahsulleri Ofisinin işlevsizleştirilmesini eleştiriyorduk. Milaslılar yakın zamana kadar buraya ürün veriyordu ama Milaslılar artık bu hizmeti göremeyecek. Milas TMO’da olan bitenin tüm gerçekliğiyle kamuoyuna açıklanması lazım... TMO’nun kiralanması kararı çiftçiye, üreticiye ihanettir” diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şunları söyledi: “Tarımın ve doğal yaşamın bu kadar önemli olduğu bir dönemde bu tesisin niçin atıl tutulduğunun hesabını bu halka verin önce! TMO üreticinin nefesidir. Ziraat Odası da üreticinin sesidir! Ziraat Odası Başkanı çıkıp haklı bir reaksiyon göstermiştir. Bu tesislerin atıl bırakılması kadar, buranın ‘al gülüm ver gülüm’ şeklinde yandaşa peşkeşiyle toplum karşısına çıkması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir durumdur. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milas Belediyesi olarak biz böyle bir hataya, yanlışa karşı dururuz. Bununla ilgili de verilmesi gereken tüm idari ve hukuki mücadeleyi de vereceğiz.”

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, “Milas TMO özel bir şahsa kiralandı. Çiftçilerimizin, üreticilerimizin sigortası olan Milas TMO, AKP Yönetim Kurulu üyesine peşkeş çekildi. Bu konun takipçisi olup en kısa zamanda yasal süreci başlatacağız” dedi.