TMSF, Zümrüt Tekstil’i 3 ay içerisinde ikinci kez satışa çıkardı. Şirketin muhammen bedeli ve ihaleye katılmak isteyenlerin sunacağı teminat artırıldı.

TMSF, Zümrüt Tekstil’i ikinci kez satışa çıkarttı
Fotoğraf: AA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyum olarak atandığı Şanlıurfa Zümrüt Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü (Zümrüt Tekstil) ikinci kez satışa çıkarttı.

İlk ihale duyurusu Eylül ayında yapılan satış hakkında şirketin muhammen bedeli ve ihaleye katılım için gerekli teminat tutarı arttırıldı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan ilana göre ihale 1 Şubat 2023’te yapılacak. İhaleye katılmak isteyenlerin tekliflerini en geç 31 Ocak 2023’te vermesi gerekecek.

İhalede kapalı zarf ve açık artırma usulleri birlikte uygulanacak.

Yeni ihalede şirketin muhammen bedelinin 267 milyon 650 bin olduğu açıklandı. İhaleye katılmak için verilmesi gereken teminat tutarı ise 26 milyon 765 bin olarak belirlendi.

Eylül ayındaki ihalede ise Zümrüt Tekstil’in muhammen bedeli 267 milyon TL olarak gösterilmişti. 26 milyon 700 bin TL teminat tutarı belirlenmişti.

Satış kararında bir önceki ihale de olduğu gibi FETÖ kapsamında bulunduğuna veya MGK tarafından "devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna" karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan gerçek ve tüzel kişilerde ortaklığı bulunanlar ihaleye katılamayacağı belirtildi.