Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerekiyor" dedi.

TOBB Başkanı: Kısa çalışma ödeneği yeniden başlatılmalı

Pandemi ile mücadelede çalışanların ve işverenlerin ekonomik kayıplarının azaltılması amacıyla yürürlüğe giren Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) sonlandırıldı. Maaşın bir kısmını patron yerine İşsizlik Fonu'nun yatırdığı KÇÖ, işsizlikteki artışı frenleyen desteklerden biri olarak görülüyordu.

31 Mart 2021 tarihinde sona eren KÇÖ’nün uzatılmayacağı konusunda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen haftalarda bir açıklama da yapmıştı.

Bitirilen uygulamanın geri döndürülmesi için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya (twitter) hesabından yaptığı açıklamada, “Pandemi sürecinde firmalarımızın sıkıntıları artıyor. Öncelikle, kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerekiyor. Kamuya yapılacak vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine, işletmelerimize yeni kredi destekleri sağlanmasına acil ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı.tobb-baskani-kisa-calisma-odenegi-yeniden-baslatilmali-865076-1.