Google Play Store
App Store

Bursa'da patron ve sarı sendikaya karşı direnişte olan Tofaş işçileri KAP'a yaptıkları açıklamada fabrikada üretimi süresiz durduklarını belirttiler.

TOFAŞ işçilerinden KAP'a: Üretimi süresiz durdurduk

Beş bin kişinin çalıştığı Bursa Renault Fabrikası'nda başlayan ardından da otomotiv yan sanayiine sıçrayan direnişte TOFAŞ, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada Bursa’daki fabrikada üretimi süresiz durdurduğunu bildirdi.

TOFAŞ'ın KAP'a yaptığı açıklamada Evrensel'de yer alan habere göre şu ifadeler yer aldı: “Bursa İlinde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri, fabrikamızda çalışan bazı işçiler ve rutin mesaileri üzerinde de etkili olmuştur. Bu sebeple, Kurumumuzun risk yönetimi politikaları doğrultusunda, fabrikamızdaki üretim faaliyetlerinin etkin ve sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlamak için sözkonusu sorunlar çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verilmesi kararı alınmıştır."