Tokat Belediyesi’nin övünerek yaptığı sosyal medya paylaşımı ile gündeme gelen peyzaj çalışmasında kentteki küçük bir parktaki sarmaşıkların ve ağacın kesildiği, duvarlarının yeşile boyandığı görülüyor

Tokat’ta peyzaj düzenlemesi adına yemyeşil parkı AVM’ye çevirdiler


HABER MERKEZİ

Tokat’taki Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan küçük bir parkta yapılan peyzaj düzenlemesinde parkın bir ağacı söküldü, çeşmesinin yeri değiştirildi, duvardaki sarmaşıkları da kesilirken yerine duvarlar yeşile boyandı.

Tokat Belediyesi’nin peyzaj çalışması rezaleti, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi. Belediye Başkanı’nın “Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur” diyerek övünerek yaptığı paylaşıma çoğu tepki içeren yaklaşık 2 bin 500 yanıt geldi. Tokat Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından ise, söz konusu parkın yeni hali için, "Kent estetiği bizden sorulur" paylaşımı yapıldı.

Bunun üzerine Tokat Belediyesi parktan yeni görseller paylaşırken Belediye Başkanı da bugün sarmaşıkların kesilmediğini, ağaç kesilmesinin ise söz konusu olmadığını belirttiği bir paylaşım yaptı.

Ancak parkın eski görüntüleri ise bir ağacın kesildiğine işaret ediyor.

Google’ın Mayıs 2018’de çektiği sokak görüntülerinde parkın yeşil sarmaşıklarla bezeli olduğu görünüyor. Ayrıca, parkın orta kenarında yer alan çeşmenin hemen arkasında ise bir ağaç bulunuyor.

Tokat Belediyesi’nin yeni peyzaj düzenlemesinde ise çeşmenin yeri parkın yanına alınırken arkasındaki ağaç ise söküldü. Parkın sarmaşıkları da kesilirken önceden bu sarmaşıklarla bezeli olan duvarlar yenileme çalışması kapsamında yeşile boyandı.

Parkın Mayıs 2018’e ait Google görüntülerine ulaşmak için tıklayınız.

Parkın eski haline ait görüntüler şöyle:

tokat-ta-peyzaj-duzenlemesi-adina-yemyesil-parki-avm-ye-cevirdiler-727350-1.

tokat-ta-peyzaj-duzenlemesi-adina-yemyesil-parki-avm-ye-cevirdiler-727351-1.