Ankara’da TOKİ inşaatında çalışan ve iki yıldır çalıştıkları ücretlerini alamadıkları için şantiye önünde “direniş çadırı” kuran işçiler gözaltına alındı. Polis ekipleri, işçilerin çadırlarını ve yataklarını da şantiye önünden kaldırdı. Gözaltına alınan işçilerden Ömer Özkaya, "Biz, Mamak Kaymakamı ile görüşmeyi beklerken polis geldi. Direnişimiz sürecek" dedi

TOKİ işçilerine operasyon

Hüseyin Şimşek

Ankara’nın Mamak ilçesindeki TOKİ 2’nci Etap konut inşaatı şantiyesinde iki yıldır maaş alamadıkları için eylem yapan işçilere polis müdahale etti. İşçilerin çadırlarını ve yataklarını kaldıran polis ekipleri, yedi işçiyi de gözaltına aldı. İfadeleri alınan işçiler daha sonra serbest bırakıldı.

Ailelerinden kilometrelerce uzakta TOKİ inşaatında çalışan işçiler, yıllardır alamadıkları maaşları için “borç batağına düştük” diyerek eyleme başladı. Yaklaşık 15 işçi, şantiye önüne kurdukları çadırlarda direnmeye başladı. Taşeron firmadan paralarını alamadıklarını söyleyen işçiler, maaşlarının ödenmesini beklerken polis müdahalesi ile karşılaştı.

“Kaymakamı beklerken polis geldi”

Bir gece gözaltında kalan işçiler ifadelerinin alınmasının ardından sabah saatlerinde serbest bırakıldı. İşçilerden Ömer Özkaya, yaşadıklarını BirGün’e anlattı. Direnişe başlamalarının ardından seslerini duyurabildiklerini söyleyen Özkaya, taşeron firma temsilcilerinin ise kendilerine, “Mahkemeye gidin” dediğini aktardı. Bunun üzerine Cuma günü Mamak Kaymakamı Ziya Polat ile görüştüklerini anlatan Özkaya, “Kaymakam, avukatlarımızla da görüşmek istediğini ve yeniden yanına gelmemizi söyledi. Biz kaymakamla görüşmeyi beklerken polis müdahalesi ile karşılaştık” dedi.

toki-iscilerine-operasyon-isciler-gozaltina-alindi-direnis-cadirlari-yikildi-537694-1.

“Dava bitene kadar ne yapacağız?”

Taşeron firmanın “mahkemeye gidin” sözü için de Özkaya, “Burada çalışırken borca boğulduk. Para kazanmamız gerekirken bizi yokluğa düşüren taşeron firma ‘çekiniz, senediniz varsa dava açın’ diyor. Bizde çek, senet var ama mahkeme yıllarca sürüyor. Dava bitene kadar ne yapacağız?” diye konuştu. Özkaya ayrıca, maaşlarını alana kadar direnişe devam edeceklerini de bildirdi.