Sivas’ta 2 bin 500 nüfuslu TOKİ projesinin sakinleri, sitelerinde okul ve sağlık ocağı olmadığını belirterek isyan etti. CHP Milletvekili Ulaş Karasu, bir dizi sorunun yanı sıra bağlantı yolları tamamlanmadan açılan konutlardaki mağduriyetin giderilmesini istedi

TOKİ mağdurları isyan etti: Okul, sağlık ocağı ve yolumuz yok

Mustafa M. Bildircin

Dar gelirli yurttaşlara ucuz konut yapmak amacıyla kurulan TOKİ’nin projelerindeki eksikliklere bir yenisi daha eklendi. İktidarın seçim yatırımı olarak kullandığı Sivas Danişment Gazi Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında alt yapı eksiklikleri başta olmak üzere birçok sorun yaşandığı öğrenildi. İki yıl önce tamamlanan 762 konutlu projenin okul, sağlık ocağı ve bağlantı yolları olmadan kullanıma sunulduğu ortaya çıktı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konutlarda yaşayan yurttaşların eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını söyledi.

Dar gelirli yurttaşlar için yapılan ve 2+1 daireler için en alt 20 bin TL peşinat toplanan Sivas Danişment Gazi Mahallesi TOKİ Konutları’ndaki sorunlar bir türlü çözülemedi. Projenin 2+1 daireleri için her ay 672 TL ödeyen yurttaşlar, 100 ile 120 TL arasında değişen aidatlarla birlikte her ay 800 TL’ye yakın para ödemek zorunda bırakıldı. Aidatların her altı ayda bir yüzde 4 zamlandığını anlatan yurttaşlar, yüksek doğalgaz ve elektrik faturaları nedeniyle yaşamlarını sürdürmekte güçlük çektiğini belirtti.


BAĞLANTI YOLLARI YOK​

Her ay bin 500 TL’ye yakın ödeme yapan Danişment Mahallesi TOKİ Konutları sakinleri, 32 bloktan oluşan site içerisinde okul ve sağlık ocağı bulunmamasına da tepki gösterdi. Projenin bağlantı yolları tamamlanmadan açıldığını ifade eden yurttaşlar, eksikliklerin bir an önce giderilmesini istedi.
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da projedeki eksikliklere dikkati çekti. Konutlarda okulun, sağlık ocağının olmadığını ve bağlantı yollarının yetersiz olduğunu bildiren Karasu, “Üstüne üstlük konutlarda doğalgaz faturaları üzerinden bir soygun yaşanıyor. Aylık ortalama 750 TL doğalgaz faturası ödüyor bu vatandaşlarımız. Yani asgari ücretim yüzde 30’unu doğalgaza veriyorlar” dedi.