TOKİ’nin betonları alın terine dökülüyor

EMEK SERVİSİ

Elazığ’da Rönesans işbirliğiyle yapılan TOKİ konutları şantiyesinde ücretini alamayan 2 işçi dün İstanbul’da bulunan Piazza AVM’de eylem yaptı. Rönesansa ait plaza önünde İnşaat-İş Sendikası öncülüğünde bir araya gelen işçiler plazada bulunan Piazza AVM içerisinde yurttaşlara yaşadıkları mağduriyeti anlatarak haklarını talep etti. Sendika Örgütlenme Uzmanı Anıl Deniz de işçilere destek verdi.

İşçilerin ücretleri yatırılana kadar eylemlere devam edeceklerini aktaran Deniz süreci şöyle anlattı: “Arkadaşlarımız Rönesans Holding’in üstlendiği TOKİ şantiyesinde ücretlerini alamadıkları için bize ulaştılar. Arkadaşlarımız taşeron firma TUSEM şirketinin işçisi. Ancak şirketle muhatap bulamadığımız için üst işveren Rönesans olduğundan haklarımızı bu şekilde arıyoruz.”


Yaptıkları eylemi de değerlendiren Deniz “Biz sesimizi duyurabilmek için Piazza’yı seçtik. Burada derdimizi yurttaşlara anlatıyoruz. Bizim durumumuzu öğrenenler bize destek veriyor. Biraz plaza girişinde bazen de içeri girerek derdimizi anlatıyoruz. Şirket yönetimi eylemlerimizden rahatsız olmuş. Sendikayla görüşme yapılacak. Uzlaşıya gitme söz konusu olabilir” dedi.

Ücretler yatırılana kadar eylemlerin devam edeceğine değinen Deniz son olarak şunları söyledi: “Bizi daha önce oyaladılar. Çarşamba günü ödenecekti sözde ama ödenmedi. Biz de eyleme başladık. Şimdi de pazartesi gününü bekleyeceğiz. Ancak eylemlerimiz ücretler ödenene haklar alınana kadar devam edecek.”