Antalya Managat’ta TOKİ ve Eneray yapı işbirliğinde yapılan inşaatta çalışan işçiler, ücretlerini alamamaları nedeniyle Ankara’da bulunan Eneray Yapı’nın genel merkezi önünde eylem gerçekleştirdi. İşçiler “Bizden çaldıklarınızı, hakkımızı alıncaya kadar size huzur vermeyeceğiz” dedi.

TOKİ’nin haklarını gasp ettiği işçiler: Paramızı alana kadar size huzur yok

EMEK SERVİSİ

Antalya Manavgat’ta TOKİ ve Eneray Yapı işbirliğinde yapılan inşaatta çalışan 14 işçinin ücreti eksik ödendi. İnşaat-iş Sendikası’nda örgütlü olan işçiler, ücretlerini talep etmek için Eneray Yapı’nın Ankara Çankaya’da bulunan genel merkezinde eylem yaptı.

İşçiler, “Eneray Firması, 3El Firması ve TOKİ ücretlerimizi gasp etmek istiyor. Ücretlerimiz ödeninceye kadar Ankara’yı terk etmeyeceğiz” dedi.

İşçiler yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizler inşaat işçileriyiz. Antalya TOKİ şantiyesinde işten çıkartıldık. Ücretlerimiz bu binada olan Eneray Yapı Firması tarafından gasp edilmek isteniyor. Ücretlerimizi alıncaya kadar Ankara’yı terk etmeyeceğiz. Bizler sadaka istemiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz. Eneray Yapı patronları binayı boşaltmışlar, biz geleceğiz diye gelmemişler. Nereye giderlerse gitsinler biz gelmekten vazgeçmeyeceğiz. Alın terimizi, hakkımızı alıncaya kadar peşlerini bırakmayacağız. Eneray Yapı işçi düşmanıdır, çalışanlarının emeğine çökmeye çalışıyorlar. İzin vermeyeceğiz. Burayı terk edeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bizden çaldıklarınızı, hakkımızı alıncaya kadar size huzur vermeyeceğiz. Ne Eneray Yapı, ne 3El Mühendislik ne de TOKİ. Size hakkımızı yedirmeyeceğiz.”