Fatih Terim’in “Takım oyunundan asla vazgeçmeyeceğiz” deyip, bir türlü şu takım oyununu bizim anlayamamamız konusuna girmeyip...

Fatih Terim’in “Takım oyunundan asla vazgeçmeyeceğiz” deyip, bir türlü şu takım oyununu bizim anlayamamamız konusuna girmeyip, hatta bunun çözülemeyecek olduğu kanaatiyle bu konuyu askıya alıp daha önemli olan TOKİ konusuna girmek istiyorum.
TOKİ biliyorsunuz “yuvamızı yapıyor…”
Bunun yanında ne iş olsa da yapıyor. Kâr amacı gütmeden, rantı düşünmeden işlerini yapıyor?..
Bir de bize stat yaptı; Türk Telekom Arena.
Ali Sami Yen stadı karşılığında…
Stada iki kere gittim gerçekten giriş çıkış çok kolay ve rahat, fakat ulaşımda; araç için çok zor, metro ile çok zor, gerçi bunlar dış bağlantılar.
Ama saha içi bambaşka; özellikle zemin?
Zemin inşaatında su tutmak için önlem alınmaz(!) su tutmamak için drenaj yapılır, sanırım ortada yanlış bir anlaşılma var?..
Teknolojinin bu kadar geliştiği ve sporun içine bu kadar girdiği bir dönemde; zeminlerle ilgili sorun yaşamak bana çok anlamsız geliyor.
Üstelik sadece birkaç saat yağan yağmurdan sonra zeminin bu kadar su tutması bence teknolojik olarak bir hatadan kaynaklanıyordur.
Avrupa'daki benzer statlara baktığımızda zeminin su tutması gündeme bile gelmiyor nerdeyse.
Çünkü her ilin ve ülkenin son on yıllık yağış ortalaması baz olarak alınsa bile zeminin nasıl yapılması  konusunda fikir verebilir.
Statların çok amaçlı yapılıp kulüplere veya bağlı bulunduğu kuruma kâr getirmesi için yapılan organizasyonlarda gelen kişilerin zemin ile teması kesinlikle önleyen mekanizmalar ile statlar inşa edilmektedirki, ediliyor.
Eğer Türk Telekom Arena'da bu teması kesecek mekanizma yoksa hali ile o kadar büyük yük ve ortaya çıkan basınç zemine ve özellikle drenaja büyük zarar vermiştir, bu da Galatasaray’a yol değil belki ama su olarak geri dönmüştür.
Bayern’in ve Şalke’nin statlarındaki teknoloji ortada…
Sadece bu iki stat incelense bile olması gereken çok rahat anlaşılabilinir.
Sanırım TOKİ ile Galatasaray'ın stadın yapılış önceliği konusunda anlaşmaları gerekir.
Futbol mu?..
Toplantı mı?..
Galatasaray’ın kötü oyununu bunun arkasına saklama gibi bir lüksümüz de yok.
Strateji ortada, oyun ortada, oyuncular ortada ve Fatih Terim kenarda.
Bu kötü oyun yeni bir şey değil Galatasaray için kronik bir sorundur.