Toplantı basan Ağaoğlu hakkında zorla getirilme kararı

Yaren ÇOLAK

Site toplantısını basarak yurttaşlara küfür ve tehditler savuran, dernek başkanını hastanelik eden Ali Ağaoğlu hakkında açılan dava 6 yıldır sonuçlanmadı. Ağaoğlu tarafından şiddete maruz bırakılan Av. Erçetin, “Saldırganın adı başka olsaydı böyle olmazdı” dedi.

İstanbul Başakşehir'deki Ağaoğlu My World Europe sitesinde, My World Europe Site Sakinleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği üyeleri, 2015 yılında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıyı 40 korumasıyla birlikte basan ve buradaki yurttaşları tehdit eden, küfür üstüne küfür savuran Ağaoğlu hakkında dava açıldı. Üç yıl önce sonuçlanan davada Ağaoğlu’na yalnızca 40 bin lira para cezası verildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 21’inci Ceza Dairesi ise “Ağaoğlu’nun sesinin kayıttaki sesle aynı olup olmadığının araştırılması gerektiği” gerekçesiyle 30 Ekim 2020’de kararı bozdu.

Bunun üzerine dava, Küçükçekmece 14’üncü Asliye Mahkemesi’nde yeniden başladı. Son duruşmada hâkim, bugüne dek yapılan 2 duruşmaya da katılmayan Ağaoğlu’nun bir dahaki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan ve Ağaoğlu’na verilen para cezasının iptal edilmesine tepki gösteren Av. Müslüm Erçetin, “Bölge Adliye Mahkemesi sudan bir gerekçeyle kararı bozdu. İşi uzatıyorlar. Ağaoğlu her defasında bir sağlık raporu hazırlıyor. Saldırganın adı başka olsaydı böyle olmazdı” dedi.