Toplantı ve gösteri yürüyüşü yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yönetmelikteki "vatandaşın günlük yaşamını zorlaştırmayacak" ifadesi, "vatandaşların günlük yaşamını aşırı ve katlanılamaz derecede zorlaştırmayacak" olacak şekilde değiştirildi.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü yönetmeliğinde değişiklik

İçişleri Bakanlığı, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri' yönetmeliğindeki "vatandaşın günlük yaşamını zorlaştırmayacak" ifadesini, Danıştay kararıyla "vatandaşların günlük yaşamını aşırı ve katlanılamaz derecede zorlaştırmayacak" olacak şekilde değiştirdi.

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliğinde şu ifadelere yer verildi:

"8/8/1985 tarihli ve 18836 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak” ibaresi “, vatandaşların günlük yaşamını aşırı ve katlanılamaz derecede zorlaştırmayacak” şeklinde değiştirilmiş, (ç) bendinde yer alan “ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları birlikte yürütür."