İzmir'in Urla ilçesinde İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nde 7 ay içerisinde ikinci kez toplu zehirlenmeler yaşanması öğrencileri isyan ettirdi. Öğrenciler, "1 yıl içerisinde daha kaç kere zehirleneceğiz?" diye sordu. Rektörlük, "Yaşanılan elim olaydan ötürü son derece üzgünüz" diyerek inceleme başlatıldığını duyurdu.

Toplu zehirlenme vakaları öğrencileri isyan ettirdi

İzmir'in Urla ilçesinde bulunan ve İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi (İYTE) öğrencileri, üniversite yemekhanesinde geçtiğimiz hafta toplu zehirlenmeler yaşadı. Yaklaşık 500 öğrencinin geçtiğimiz hafta hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Aynı üniversitenin KYK yurdunda da geçtiğimiz ekim ayında da zehirlenme vakaları yaşanmıştı. Aradan geçen sürede alınmayan önlemler, öğrencileri isyan ettirdi.

İYTE'li öğrenciler zehirlenme vakalarını protesto etti. Öğrenciler “İYTE yine zehirlendi”, “Bir yıl içerisinde daha kaç kere zehirleneceğiz” pankartları açtı. Öğrenciler açıklamalarında, “İYTE’liler ayakta, haklarını arıyor! Dönem başından itibaren binlerce kişinin yemekhanesinden zehirlendiği İYTE KYK yurdu önündeyiz. Denetimsizliğinizden, almadığınız önlemlerden hastanelik olmaktan sıkıldık. Ayaktayız, hakkımızı arıyoruz ve mutlaka alacağız” ifadelerine yer verdi.

Yetkililere seslenen öğrenciler, “1 yıl içerisinde daha kaç kere zehirleneceğiz? Kabul etmiyoruz, sesimizi yükseltiyoruz; sorumsuzluk istemiyoruz! Zehirlenmeyi kabul etmiyoruz!” dedi.

İYTE REKTÖRLÜĞÜ: ÜZGÜNÜZ

İYTE Rektörlüğü, yaşanan gıda zehirlenmeleri olaylarına ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Enstitümüzde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan sevgili öğrencilerimizin bazılarının tedavileri tamamlanmış, bazılarının ise tedavi süreci devam etmektedir. Öncelikle, yaşanılan elim olaydan ötürü son derece üzgün olduğumuzu belirtmek ve tüm öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Olayın ilk haber alındığı saatten itibaren bizlere ulaşan öğrencilerimizin sağlık kuruluşlarına transferlerini sağlamak, yanlarında olmak, gerekli işlemleri yapmak için yoğun bir gayret sarf ettik ve etmeye devam ediyoruz. İYTE Yönetimi olarak konuya ilişkin gerekli incelemeleri başlattığımız, tüm önlemleri aldığımızı, konunun takipçisi olduğumuzu ve sorumlulara gereken yaptırımları uygulayacağımızı bilgilerinize sunar, geçmiş olsun dileklerimizi yineleriz."