Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden, Mülkiyeli Prof. Dr. İşaya Üşür yaşamını yitirdi

Toplumcu iktisadın önemli isimlerinden  Prof. Dr. İşaya Üşür yaşamını yitirdi

Türkiye’de toplumcu iktisadın önemli isimlerinden olan, ÖES ve Eğitim-Sen’den Mülkiyeliler Birliği’ne üniversite mücadelesinde yer alan, TMMOB’nin çalışmalarına katkılar sunan, Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) ve Tarih Vakfı'nın kurucularından Bağımsız Sosyal Bilimci Prof. Dr. İşaya Üşür yaşamını yitirdi.

Mülkiyeli Prof. Dr. İşaya Üşür'ün vefatına ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nden yapılan açıklamada Prof. Dr. İşaya Üşür'ün bugün Ankara'da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Açıklamada, Prof. Dr. Üşür'ün İstanbul’da toprağa verileceği de ifade edildi.

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Prof. Dr. İşaya Üşür’ü kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. 1975 İktisat ve Maliye bölümü mezunu üyemiz, değerli hocamız İşaya Üşür 20.05.2020 Çarşamba günü Ankara’da vefat etmiştir. Değerli hocamız İşaya Üşür İstanbul’da toprağa verilecektir. Camiamızın, ailesinin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun."

Tarih Vakfı'ndan yapılan açıklamada "Tarih Vakfı'nın kurucu mütevellilerinden, değerli tarihçi, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. İşaya Üşür’ün vefat haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine, sevenlerine, tarih ve akademi camiasına baş sağlığı dileriz" denildi.