Adıyaman'da mezarlıkta toprağa yarı gömülü bulunan bebeğin 17 yaşındaki annesi ve anneannesi serbest bırakılmasının ardından savcılığın itirazıyla yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Toprağa yarı gömülü bulunan bebeğin annesi ve anneannesi tutuklandı

Adıyaman'da toprağa yarı gömülü halde bulunan bebeğin 17 yaşındaki annesi ve anneannesi, serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınarak tutuklandı.

Bahçecik Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa yarı gömülü bulunan ve hastaneye kaldırılan bebekle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.


Polis ekiplerince kimlikleri tespit edilen bebeğin annesi ve anneannesi gözaltına alınarak adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Zanlılar, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavisi devam eden bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hüsnü Mustafa Özyeğin Anadolu Lisesinde eğitim gören bir grup öğrenci, dün okullarının yanındaki eski mezarlıkta bebek sesi duymuş, toprağa yarı gömülü buldukları bebeği çıkararak polis ve sağlık ekiplerine teslim etmişti.

Tutuklanan şahıslardan bebeğin annesi Gülçin E., ile anneannesi Ülkü E’nin doğum öncesi bir başkasına ait kimlik ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek yine başkasına ait kimlikle hastaneye kayıt yaptıkları ortaya çıktı.

Şahısların olayla ilgili verdikleri ifadelerinde amaçlarının çocuğu öldürmek olmadığını, birilerinin bebeği alması için mezarlığa bıraktıklarını söyledikleri öğrenildi.

"BABAM VE AĞABEYLERİM BEBEĞİ ÖĞRENSE BENİ ÖLDÜRÜRLERDİ"

Bebeği öldürmek amacıyla mezarlığa bırakmadıklarını söyleyen 17 yaşındaki Gülçin E. ise çocuğun babasının çocuğu kabul etmediğini ve hamile olduğunu da çok geç dönemde öğrendiğini, doğum sonrası bebeği Çocuk Esirgeme Kurumuna vermek istediklerini ama işlemlerin uzun sürebileceğini düşündüklerinden bebeği kuruma veremediklerini söyledi.

Gülçin E., babası ve ağabeylerinin durumu öğrenmeleri dahilinde kendisini öldürebileceğini, bu yüzden de bebeği başkalarının bulup teslim alması için mezarlığa bıraktıklarını söyledi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.