Balıkesir büyükşehir olmadan önce köy tüzel kişiliğine ait olan ve Balıkesir büyükşehir olduktan sonra, Bandırma Belediyesi’ne geçen Çayırdere mevkiindeki 41 bin 750 m2 arazi satıldı. Büyük oranda hayvancılıkla uğraşan köy halkının bu faaliyet için kullandığı bu alanın ellerinden alınacak olması halkı tedirgin etti. İddialara göre süreç halka bilgi verilmeden ilerletildi. Satılan arazinin yaklaşık olarak 10 […]

Toprağı satılan Mahbubeler Köyü halkı: Toprağımızı geri verin

Balıkesir büyükşehir olmadan önce köy tüzel kişiliğine ait olan ve Balıkesir büyükşehir olduktan sonra, Bandırma Belediyesi’ne geçen Çayırdere mevkiindeki 41 bin 750 m2 arazi satıldı. Büyük oranda hayvancılıkla uğraşan köy halkının bu faaliyet için kullandığı bu alanın ellerinden alınacak olması halkı tedirgin etti. İddialara göre süreç halka bilgi verilmeden ilerletildi.

Satılan arazinin yaklaşık olarak 10 bin m2’lik alanında; tarihi bir çeşme ve hayvan yalakları, köyün suyunun temin edildiği su deposu ve su pompası, 20’nin üzerinde asırlık çınar ağacı bulunuyor. Ayrıca yaban hayvanlarının da bu bölgedeki tek su kaynağı yine bu arazide.

Bandırma Belediye Başkanlığı’na ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğüne dilekçe vererek, buradaki çeşmelerin, asırlık çınar ağaçlarının ve su kaynaklarının koruma altına alınmasını ve satış işleminin iptal edilmesini isteyen yurttaşlar BirGün’e ulaştı.

Köy halkı adına konuşan Seçkin Aydemir, “En azından satılmış arazimizin içindeki köyün ihtiyaçlarının karşılandığı su deposunun, su pompasının, hayvan yalaklarının içinde bulunduğu 10 bin m2’lik alanın yapılmış ihale iptal edilerek, hemen kamulaştırılmasını talep ediyoruz. Satın alan şirketin çınar ağaçlarına, su depomuza ve hayvan su yalağına zarar vermeden köylüye ait olan bu bölgenin tekrar köyün kullanımına geçmesini talep ediyoruz” dedi.