Kiev yönetimi Batı’nın ikiyüzlülüğüne ateş püskürdü. Kissinger’ın Ukrayna topraklarını pazarlık konusu etmesine Kiev, müzakere çağrısıyla cevap verdi. Kremlin, “Toprak tavizi istemiyoruz” dedi.

Toprak tavizi yok

Dış Haberler

Batı’nın ikiyüzlülüğüne öfkelenen Kiev yönetimi Moskova’ya müzakere çağrısında bulundu. Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'ndaki (WEF) Kiev'in 'barış uğruna ülke topraklarından vazgeçmesi gerektiği' yönündeki açıklaması tepkiye neden oldu. Dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ve Çin'in küresel barış için doğrudan karşı karşıya gelmemesi gerektiğini söyleyen Kissenger’a Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Davos’ta Kissinger, derin geçmişten çıkıyor ve Ukrayna’nın bir parçasının Rusya’ya verilmesi gerektiğini söylüyor. Böylece Rusya, Avrupa’ya yabancılaşmayacak" diyerek tepki gösterdi. Kremlin’e seslenen Zelenski, müzakere çağrısında bulundu.

Batı’nın Ukrayna topraklarını pazarlık meselesi haline getirmesine küfürle yanıt veren Zelenski'nin danışmanı Aleksey Aretoviç, "Çocuklarımız ölüyor, askerler kendi bedenleriyle top mermilerini durduruyor ve bize topraklarımızı nasıl feda edeceğimizi anlatıyorlar. S... gidin" dedi.

Zelenski'nin bir diğer danışmanı Mihail Podolyak ise, ‘‘Vatandaşlarımızı, topraklarımızı veya egemenliğimizi satmayacağız. Bu açık bir kırmızı çizgidir. Ukrayna toplumu korkunç bir bedel ödedi ve ne hükümet ne de ülke hiç kimsenin bu yönde adım atmasına dahi izin vermeyecek’’ ifadelerini kullandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Moskova’nın Kiev'den toprak tavizi değil Rusya'nın dile getirdiği talepleri kabul etmesini ve gerçek durumun farkına varmasını beklediğini belirtti.