Salihli’nin Hacıbektaşlı Mahallesi’nde yapılmak istenen JES’e karşı direnirken gözaltına alınan 33 yurttaşa açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Dava 15 Haziran’a ertelendi.

Topraklarını savunan köylülerin davası yine ertelendi

Aycan KARADAĞ

Manisa’nın Salihli ilçesi Hacıbektaşlı Mahallesi’nde SANKO şirketi tarafından yapılmak istenen JES’e karşı direndikleri için gözaltına alınan 33 yurttaşa açılan davanın ikinci duruşması Salihli 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıkların tamamının katılmamasından dolayı ve bilirkişi raporunun hazırlanacağı gerekçesiyle dava 15 Haziran’a ertelendi.

İlk duruşmada avukatların koronavirüsönlemleri doğrultusunda sağlıklı şartlarda yapılması için duruşmanın ertelenmesi talebini haklı bulan mahkeme, beraat talebini reddederken duruşmayı ertelenmişti.

Duruşma sonrası Salihli Adliyesi önünde Salihli Çevre Derneği bir açıklama gerçekleştirdi. Dernek başkanı ve davanın avukatlarından olan Seçil Ege Değerli, mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Değerli, “SANKO firması tarafından Hacıbektaşlı köyünde tarafından tamamen hukuksuz bir şekilde başlatılan JES’e ve sondaj projesine karşı köylülerin yaşam alanlarına sahip çıkarken uğradığı kolluk şiddetine rağmen yargılanan yine köylüler oldu. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında toprağına sahip çıkan köylüler, üniversitesine sahip çıkan öğrenciler, yaşam hakkına sahip çıkan kadınlar yargılanmaktalar. Bu suçların gerçek failleri sanık koltuğuna oturtulmamakta. Haklarına sahip çıkan yurttaşlar yargılanmakta. Topraklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

topraklarini-savunan-koylulerin-davasi-yine-ertelendi-840914-1.

SOL Parti Manisa İl Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Öner ise, “Toprağımızı, havamızı, suyumuzu koruyoruz diye yargılanıyoruz. Tarım havzası olan koskoca Ege Bölgesi, Salihli’den başlanarak parça parça enerji havzası haline dönüştürülüyor. Bir taraftan tarım bitirilirken, diğer taraftan sermayeye yeni yatırım alanları açılıyor. İnsanların emeği, toprağı ve suyu sermayeye peşkeş çekiliyor. Orada güvenlik güçleri, SANKO firmasının güvenlik güçleri gibi köylülere saldırdılar. Buna rağmen suçlu köylüler oldu. O yüzden yüksek sesle söylüyoruz; bu davanın sanığı değil, mağduruyuz” diye konuştu.