İzmir’de 100’den fazla kişi ev sahibi olma ümidiyle müteahhitten satın aldıkları dairenin arsa sahiplerine ait olduğunu veya başkalarına da satıldığını öğrendi. Torbalı konut mağdurları yarım kalan inşaatların önünde eylem yaparak seslerinin duyulmasını istedi.

Torbalı konut mağdurlarından eylem: Daireler birden fazla kişiye satıldı

BİRGÜN EGE

İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan yurttaşlar, 2017 yılında 7 etaptan oluşan ve bir etabın tamamlandığı inşaat projesinden daire satın almak istedi. Ev sahibi olma ümidiyle müteahhide ödemelerin tamamını veya bir kısmını yapan 100’den fazla yurttaş, aradan geçen 6 yıla rağmen evlerin bitirilememesinden dolayı mağdur oldu.

Müteahhit hakkında Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan mağdur yurttaşlar, kendilerine satılan dairelerin arsa sahiplerine ait olduğunu veya birden fazla kişiye mükerrer olarak satıldığını öğrendi. Öte yandan inşaatın mühürlenmesine rağmen ruhsat izninin dolmasının ardından inşaatların yine Torbalı’da bulunan bir başka müteahhitlik firmasına devredildiği ileri sürüldü.

Mağdur olan yurttaşlar yarım bırakılan inşaatların önüne giderek burada bir açıklama yaptı ve binaya pankart astı. Torbalı konut mağdurları adına konuşan bir yurttaş, "Bu proje 2018 yılında tamamlanacaktı. 5 yıl geçti ama hala tamamlanamadı. Burada bir konutun birden fazla kişiye satıldığını öğrendik. Müteahhit hakkında şikâyetçi olmamıza rağmen suçlular hakkında hala iddianame bile hazırlanmadı. Geç gelen adalet, adalet değildir. Torbalı konut mağdurlarının sesini duyun" dedi.