Hani Başbakan “doktor efendi”ler için “Sağlık hizmetinde grev uygulamasına gidenler bu milletten beddua alırlar

Hani Başbakan “doktor efendi”ler için “Sağlık hizmetinde grev uygulamasına gidenler bu milletten beddua alırlar ve iflah etmezler… Çalışmak istemiyoruz dersiniz istediğiniz yere çeker gidersiniz.” dedi…

TTB de, “Biz İstanköy’lü Hipokrates’ten, Bergama’lı Galenos’dan bu yana burada, bu topraklardaydık… Bizim ne Pensylvania’da ikametgâhımız, ne de İsviçre bankalarında hesaplarımız var… Hiçbir yere çekip gitmiyoruz.” diye cevap verdi ya…

Sonrasında, tartışma internet ortamlarında devam etti… Medimagazin sitesindeki yazılardan bazılarını, olabildiğince dokunmadan, paylaşayım dedim.

***

şahin öztürk (diş tabibi): gençliğimden bu yana hep muhafazakar bir çizgide yer aldım. refah partisine peşinden 2 dönem ak partiye oy verdim..hatta okyanus ötesinden gelen öğretilere sempati duydum...ama sağlıkta dönüşüm programı yürürlüğe konduğundan beri hekimlerin düşürüldüğü durum karşısında başı önünde muhafazakar düşünceli kesimin sessizliği bir yana düşüncelerimize tercüman olan ve gerçekten yüreğini ortaya koyan sol düşünceli insanları taktir ettim...ailemizden hiç sola oy çıkmamışken ilk defa eşimle birlikte chp’ye oy vermeyi düşünüyoruz..

Bunalım (Uzman Doktor): Son iki seçimde oyumu size verdim. … bundan sonra sizin tabirinizle sosyalist olan TTB nin yanındayım. Oyum da CHP ye inşallah.

murat kar (dr): ben sosyalist değilim sayın akdağ. ama şuna emin olun ben ve ailem 5 vakit namazdan ve tehecüt namazından sonra da size beddua ediyoruz. hakkımız haram olsun size. ahımız yanınızda kalmaz inşallah.

***

receb akbag (cocuk dr): kesinlikle sayın sağlığa bakan haklıdır. artık muayenehane çilesi bitmiş yerine özel hastahane farkları ve her tahlilde fark alan zihniyet baslamıştır. … kendi muayenehanesi kaçıncı kattaydı unutmus olmalı.

muhlis aktepe (uzm dr): Sayın bakanım bir zamanların refah partilisi 7 yıldır akpli olarak bekledim ki bugünlerde yüreğimize su serpin. … Böyle mi olacaktı? Hak mı reva mı? Size verdiğim desteği ve oyları haram ediyorum.

ahmet uçar (dr): çok ballısın sayın bakanım. Herkes öbür tarafta yakana yapışacak. … Cinlerden korkmuyorum sizden korktuğum kadar.

***

Dr.Umut(suz) (Maalesef Dr): Sağlıkta işlerin yolunda gittiği sadece bir varsayımdır ve içi boştur. Buyurun herhangi bir kamu hastanesinde insani şartlarda muayene olun bakalım. … Bu arada bütün doktorları yıllardır eleştirdikleri TTB’nin safına ittiniz ya, işte de başarınız budur.

mk (tıp): ben de recep tayyip erdoğan eşşeği koysa yine oy veririm diyen biriydim ama “doktor efendi”den sonra artık kesinlikle vermeyeceğim

ga (aile hekimi): Ben de namazda sağlık bakanı başbakan ve yandaşlarının zulmunü Allaha havale ediyorum.

Uzm (Dr): "Çeker gidersiniz"le ucuz kurtardık aslında. (Annemiz memlekette kalacak.)

***

abdurrahman özdemir (uzman dr): recep akdağ bey, ben imam hatip mezunu bir doktorum. yedi sülalem 2002 den beri size oy verdik ama artık sizin PARTİYE OY VERMEYECEĞİM. SOSYALİST TTB’nin yanındayım şimdi. ÖDP’ye oy vermeyi düşünüyordum. ona da seçime girme yasağı getirdiler. ama olsun oy kağıdına ödp yazarız. nasolsa ÖDP’nin başkanı da imam hatip mezunu. … ah soldan arkadaşlar da türbanla, kuran kursuyla filan bi uğraşmasalar merkez ve aşırı sağın kullanacağı başka alan kalmaz.

DR NO (DR): işte BENİM ODAM....
hani can yücel demiş ya,
AŞK OLSUN SANA TTB,
AŞK OLSUN.