Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, banka ibaresinin kullanılmasının yasak olduğunu bilmediğini söyleyerek, “Halbuki ben ‘bank’ ibaresini kullandım. TDK sözlüğünde bank sözcüğünün anlamı park ve bahçelerde kullanılan oturaktır. Ben oturağı da kastetmiş olabilirim” dedi.

Tosuncuk Mehmet Aydın: Banka demedim bank dedim

Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın, “bankacılık kanununa muhalefet” suçundan yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın SEGBİS ile katıldı. Duruşmada ilk olarak söz alan Fatih Aydın, Çiftlik Bank’ın tabela ismi olduğunu söyleyerek, “Resmi ismi değildi. Banka anlamında kullanılmamıştır” dedi.

Milliyet'in haberine göre “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ise yaptığı savunmada, dava açılması gereken kişilerin, Çiftlik Bank ismini tabelada kullanmalarına izin veren belediyeler olduğunu söyledi. Firmayı kurarken cebinde 10 bin lira sermayesi olduğunu söyleyen Aydın, “Ben Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdum ve bu ismi almak istiyorum dedim. Onlar da bir sakınca görmedi. Ve Çiftlik Bank markasını adıma tescil ettim. Marka adını 18 ay boyunca kullandım. Reklamını da yaptım. Ben ulusal kanallarda, web sitelerinde reklamını yaptım. Tesislerinde bu ismi tabelalarda kullandım. Herhangi bir sorun çıkamadı. Bana bu süreç boyunca hiçbir uyarı yapılmadı” dedi.

“OTURAĞI DA KASTETMİŞ OLABİLİRİM”

Hakkında başka davalar açılınca bu suçtan da dava açıldığını söyleyen Aydın, “Bankacılık Kanunu’nda banka ibaresinin kullanılması yasaklanmış. Halbuki ben bank ibaresini kullandım. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde bank sözcüğünün anlamı park ve bahçelerde kullanılan oturaktır. Ben oturağı da kastetmiş olabilirim, başka bir şeyi de kastetmiş olabilirim. Ancak ben banka ibaresini kullanmadım” dedi.

Alınan savunmaların ardından mahkeme Çiftlik Bank adı altında yapılan faaliyetlere dair oluşturulan web sitelerine ilişkin rapor hazırlanmasına ve Çiftlik Bank adına dair herhangi bir marka patent başvurusu yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.