Gidecek mi kalacak mı derken geçenlerde sosyal medya üzerinden yayınladığı sekiz kelimelik mesajla 11 yaşından beri formasını giydiği Tottenham’da kalacağını açıklıyordu Harry Kane, takım sevdalıları mutlu olmuştur, en azından şimdilik. 2018’de imzaladığı sezon başına yaklaşık 10 milyon sterlinlik altı yıllık sözleşmesinin bitmesine üç yıl kala, kulüp başkanı Levy’nin müzakere konusundaki isteksizliğiyle, Kane’in City ile flörtleri, temsilcilerinin başkanın fikrini değiştirmek için sıkı çabalarına rağmen o transfer her zaman başarısızlığa mahkûm görünüyordu ve beklenen oldu, en azından şimdilik. Profesyonel kariyerinde 237 golü bulunan, günümüz futbolunun en iyi santraforlarından birinin kariyeri boyunca kupa kaldırma sevinci yaşamamış olması sanırım hikâyenin hazin tarafı. Yaşadığı onca gol krallıklarına rağmen 27 yaşındaki golcünün sadece üç ikincilik madalyası hikâyesinin eksik yanı. Romelu Lukaku’nun geçenlerde Chelsea’ye dönüşü sonrasında hatırlattığı gibi: “Gol atmak güzel ama kupa kazanmak sizi farklı kılar.” Velhasıl istemeyerek de olsa Kane takımda kaldı, en azından şimdilik. Oysa tüm beraberlikler gönül rızasına dayalıdır, bir tarafın gönlü yoksa ne fayda. Velhasıl Kane’in yaz hikâyesi şairin dizeleri misali: “Ayrılık, zaman değil, yol değil; ayrılık, aramızda bir köprü, kıldan ince, kılıçtan keskin, ayrılık, aramızda bir köprü, seninle diz dize otururken de.”

***

Bitmek bilmeyen bir virüsün gölgesinde, unutulması gereken ağustosun son pazar gününde Premier Lig’de sezonun ilk iki maçını kayıpsız atlatan Tottenham Hotspur evinde ligin yeni takımı Watford karşısında. 4-3-3 dizilişinde başlıyorlar maça, ileri uçta Son, Kane, Bergwijn üçlüsü. Misafir Watford 4-1-4-1 dizilişinde, gol umutları King’in arkasında Sarr, Tottenham’dan takıma katılan Sissoko, Kucka, Dennis. Tottenham’ın yeni hocası Nuno bu maçtan üç puan çıkarması durumunda kulüp tarihinde 1949’da Arthur Rowe’dan sonra ilk üç maçını kazanan ilk hocası olacak. Henüz ilk dakikada gole yaklaşıyor misafir takım, Sissoko’nun pasında demarke durumda vuran Kucka, top Tottenham savunmasında Dier’dan kornere çıkıyor. İki kanatta Sarr ve Dennis ile etkili Watford, sağ kanatta Sarr Tottenham savunmasının solunda Reguilon’a zor anlar yaşatıyor. 8’de bu sezon ilk 11’de ilk lig maçına çıkan Kane isabetsiz vuruyor, iki takım da ilk bölümde ofansif. 15’te Sarr yokluyor rakip kaleyi, top kaleci Lloris’te kalıyor. İlk bölümden sonra rakibi kendi alanında kabul ediyor Watford, Sissoko’nun takıma katılması direnç sağlamış orta sahaya. Dakikalar ilerledikçe Tottenham’da Hojberg oyuna ağırlığını koymaya başlıyor, Kane, Bergwijn, Son ve Alli 3. bölgede pas trafiği yaratmaya başlıyorlar. 33’te Kane ceza sahasında Son’u görüyor ama kaleyi bulamıyor 7 numara. 3. bölgeye kadar topu iyi taşıyor ev sahibi ama pozisyon üretmekte zorlanıyorlar. Bekledikleri gol 42’de geliyor, Son’un ceza sahasının sağından kullandığı duran top Watford kalesinde Bachmann’ın yanından uzak köşeye gidiyor. Golde zamanlama ve pozisyon hatası yapıyor 27 yaşındaki kaleci. Tottenham topa yüzde 62 oranında sahip olduğu, rakip kaleyi sekiz kez yokladığı devreyi o golle önde kapatıyor.

2. devreye bıraktığı yerden devam ediyor beyazlı takım, 47’de Alli’nin enfes ara pasına Kane’dan önce müdahale ediyor Watford savunması. Akabinde savunmanın sağında Cathcart sakatlık nedeniyle yerini Ngakia’ya bırakıyor. İyi mücadelesine rağmen pozisyon üretemiyor Watford, nadir pozisyonların birinde 54’te Sissoko’nun çizgiye inip ceza sahasına kestiği topu değerlendiremiyor Sarr, King ikilisi. 61’de Alli’nin Sarr’a sert müdahalesi sarı kartla sonuçlanırken üç dakika sonra King yerini Hernandez’e bırakıyor. 66’da Son kendi alanında kaptığı topu rakip ceza sahasına kadar taşıyıp Kane’i görüyor, onun al-at pasını yakın mesafeden dışarıya vuruyor Alli, maçın o ana kadar muhtemel en net pozisyonu. 70’te Sissoko alkışlar arasında oyundan çıkarken yerine Cleverley sahada. 84’te Moura’nın sağdan çizgiye inip kestiği topa uzak direkte Kane’den önce dokunuyor Watford savunmasında Ekong, Tottenham net fırsattan yararlanamıyor. 87’de Son oyundan çıkarken yerini Gil’e bırakıyor. Dört dakika uzatılan maçta başka gol olmayınca 57.672 taraftarın önünde Son’un golüyle üç puanı kapan Tottenham kayıpsız liderliğe yükseliyor. Onların lider olduğu haftada Arsenal’in sonuncu sırada olması kayda değer. Watford’a gelince, mücadele olarak iyiler ama 3. bölgede etkili bir golcüye ihtiyaçları olduğu aşikâr. Transfer döneminin kapanmasına iki gün kala o golcüyü bulmak beceri ve şans ister. Maçtan sonra Tottenham’ın hocası Nuno üç puandan ve futboldan memnun olduğunu ancak yakaladıkları fırsatları daha iyi değerlendirmeleri gerektiğini dile getiriyor. Bu sezon kalesinde gol görmeyen tek takım Tottenham, hocanın üstünde durduğu gibi iyi takımlar geriden inşa ediliyor…