Tozkoparan’da elektrikleri kesildiği için önünü göremeyen 71 yaşındaki yurttaş düşerek beyin kanaması geçirdi. Olay yerine gelen ambulans ekipleri, ilk müdahaleyi telefon ışıklarıyla ve el feneriyle yapmak zorunda kaldı.

Tozkoparan'da elektriği kesilen yurttaş düşerek beyin kanaması geçirdi!

Meral DANYILDIZ

İstanbul Güngören’e bağlı Tozkoparan’da 71 yaşındaki Adil Değirmencioğlu, elektrikleri kesildiği için düşerek beyin kanaması geçirdi. Güngören Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle elektrik, su ve doğalgazları kesilen Tozkoparan Mahallesi’nde, iddiaya göre 71 yaşındaki yurttaş beyin kanaması geçirdi. Karanlıkta önünü göremeyen Değirmencioğlu’nun ayağı takıldı, ardından kafasını gardıroba çarptı. Anında olay yerine gelen ambulans ekipleri, ilk müdahaleyi telefon ışıklarıyla ve fenerle yapmak zorunda kaldı.

Acilen Bağcılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Değirmencioğlu’nun ailesi, beyin kanaması geçirdiğini öğrendi. Daha sonra bilinci yerine gelen Değirmencioğlu, olay anını hatırlamadığını söyledi. Şu an ise kanamanın gidişatı belli olmadığı için müşahede altında tutuluyor.

Olay anını BirGün’e anlatan kızı Deniz Değirmencioğlu, babasını ilk gördüğünde kanlar içinde olduğunu söyledi. “El fenerleriyle müdahale ettiler” diyen Değirmencioğlu, şöyle konuştu: “Elektrikler zaten yok. Bir ses gelince hemen içeri gittik. Kafası gardırop tarafındaydı, yatak odasında boylu boyunca yatıyordu. Kaşı patlamıştı, kafası kanıyordu. Ambulans çok zor geldi. Elektrikler olmadığı için el fenerleriyle müdahale ettiler. El fenerleriyle apartmandan indirdiler. Sonra hastaneye gittik, tomografi çekildi, beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. Kanamanın büyümemesi gerekiyor, onu takip ediyorlar. Tomografi de radyasyondan ötürü sürekli çekmek istemiyorlar. Yarın tekrar tomografi çekilecek. Duruma göre dört beş gün daha kalabilir.”

EV ÇOK KARANLIKTI

Eşi Güldane Değirmencioğlu ise mum ışığında oturduklarının altını çizdi. “Ev çok karanlık. Göz gözü görmüyor” ifadelerini kullanan Değirmencioğlu, “Zaten çok kötü şeyler yaşıyorduk. Mum ışığında oturuyoruz. Su yok, bir şey yok. Dün akşam bunun üzerine eşimin bu hale gelmesi bardağı taşıran damla oldu. Evimizin içi kapkaranlık. Kımıldayacak yerimiz yok. 71 yaşında adam. Bilinci falan her şeyi kapalıydı. Ambulans geldi, telefon ışıklarıyla, mum ışığıyla, el feneriyle müdahale ettiler. Bu nasıl bir adalet? Biz bunu çözemedik. Bunun açıklaması yok” dedi.

ADİL DEĞİRMENCİOĞLU: HER ŞEYDEN MAHRUM KALDIK

Hastane odasında yaptığı açıklama yaşadıklarını anlatan Adil Değirmencioğlu da, evlerinde 15 gündür elektrik ve doğalgazın olmadığını, öte yandan kiraya geçmeleri aşamasında bile mağdur edildiklerini aktardı. "Yerinde dönüşüm" istediklerini kaydeden Değirmencioğlu "Her şeyden mahrum kaldık. Mağdur durumdayız" dedi.