İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan'da kentsel dönüşüm projesine tepkiler sürerken, polis sabah saatlerinde mahalleye geldi. Mahallelinin apartman kapıları kırılarak evlerine girildi ve yurttaşlar zorla tahliye edildi. Evlerinden çıkmak istemeyenler gözaltına alındı.

Tozkoparan'da mahalleli zorla tahliye edildi: Gözaltılar var

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi tepkilere rağmen sürüyor.

Polisin mahalleye geleceği haberini alan mahalleli, nöbet tuttu.

Artı TV muhabiri Meral Danyıldız'ın aktardığına göre bir yurttaş, "Kendi evlerimizi terk etmeden, komşuluk ilişkilerimizi unutmadan mücadeleye devam edeceğiz. Sabaha kadar burada nöbetteyiz" dedi.

Sabah saatlerinde çok sayıda çevik kuvvet polisi mahalleye geldi. Yurttaşlar "Burası Türkiye, İsrail değil" sloganları atarak protesto etti.

Evrensel'in aktardığına göre mahalleli, polis zoruyla mahalleden çıkarıldı.

Apartmanda bekleyen mahallelinin, apartman kapıları kırılarak evlerine girildi ve yurttaşlar zorla tahliye edildi. Evlerinden çıkmak istemeyenler ise darp edilerek gözaltına alındı.

Evlerinden zorla çıkarılan mahalleliler, "Dünyanın neresinde böyle bir kentsel dönüşüm görülmüş?" diyerek tepki gösterdi.

Mahalleli sabahın erken saatlerinde sokaklara inerek nöbet tutmaya başladı. Binaları yıkmak isteyen ekipler, yurttaşları polis zoruyla evlerinden çıkarmaya çalıştı. Çok sayıda mahalleli gözaltına alındı.

Gelişmeleri takip eden Artı TV muhabiri Meral Danyıldız gözaltı aracına bindirildi ve ardından serbest bırakıldı. Danyıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Oto aracının önünde üstüm arandı. Defalarca gazeteci olduğumu söylememe rağmen gözaltı aracına bindirildim, kimliğim istendi. Daha sonra bir yerden talimat geldiğini söyleyerek beni araçtan indirdiler, şu anda bariyer dışına çıkartıldım. Evdekiler ise gözaltına alındı" dedi.