Tozkoparan halkı ranta karşı eylemde. Mahalleli, “Tozkoparan’da 13 yıldır yapılmak istenen kentsel dönüşüm son yedi aydır insanların nefes almasını engelleyen bir hale dönüştü” dedi

Tozkoparan eylemde: Burayı betona boğacaklar

MERAL DANYILDIZ

‘Rantsal’ değil yerinde dönüşüm isteyen Tozkoparan halkı eylemde.

Çok sayıda milletvekili ve siyasi partinin de katıldığı basın açıklamasında, “Tozkoparan’a sahip çıkın” mesajı verildi. Basın açıklamasında “Tozkoparan’da 13 yıldır yapılmak istenen kentsel dönüşüm son yedi aydır insanların nefes almasını engelleyen bir hale dönüşmüştür. Bakanlık ve Güngören Belediyesi artık ne hukuk ne de yaşam tanıyor. Çocuklarımızın sınavları olduğu dönemde elektriklerimizi kestiler. Hastalarımız makinaya bağlı yaşam savaşı verirken elektriğimizi, suyumuzu, doğalgazımızı kestiler. 6/A maddesinin hukuksuz uyulanması ve baskıyla aynı sokakta yaşları 67 ile 92 arasında olan amcalarımızın 20 gün içerisinde peş peşe ölümlerine sebep oldular” dendi.

BETON YIĞINI İSTİYORLAR

tozkoparan-eylemde-burdayi-betona-bogacaklar-892657-1.

Alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Güngören Belediyesi eliyle ranta dönüştürülmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Halkı ödeyemeyeceği borçlarla borçlandırmak istiyorlar. Yani parası olan burada kalır, olmayan buradan gider diyorlar. Şu anda yaşam alanlarımız belediyenin ağzını sulandırıyor. Ucu açık borçları Güngören halkı asla ödeyemez. Halkı beton yığınlarına mahkûm etmek istiyorlar.”