Güngören'e bağlı Tozkoparan Mahallesi "kentsel dönüşüm" adı altında yapılacak talan ile sürgün edilmek istenmesine karşı çıkan yurttaşlara polis, biber gazıyla müdahale etti, iki kişi gözaltına alındı. Mahalle sakinlerinin ise direnişi sürüyor.

Tozkoparan halkı talana karşı ayakta: Polisten biber gazlı müdahale

MERAL DANYILDIZ

İstanbul’un Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan ve Küba mahallerindeki hukuksuz ‘kentsel dönüşüm’ uygulamalarına karşı çıkan yurttaşların elektrik, su abonelikleri ve doğalgazları kesilmeye devam ediyor.


BİNA SAKİNLERİ KRİZ GEÇİRDİ

Son olarak Güngören Tozkoparan Mahallesi’ne gelen kolluk kuvvetleri Gölgeli Sokak’ta su abonelikleri ve doğalgazı kesti. Alanda çok sayıda polis arabası bulundu. Yurttaşlar binayı korumak için evlerinin önünde nöbet tuttu. Bina sakinleri sinir krizi geçirdi. Mahalleye sağlık ekipleri yönlendirildi. Polis, kalkanlarla halkı sürmek istedi. Yurttaşlar, “Geçen gün evimize hırsız geldi kimse gelmedi” diyerek tepki gösterdi.


POLİSTEN BİBER GAZLI MÜDAHALE: EN AZ 2 GÖZALTI

Gölgeli Sokak’ta nöbet tutulan binanın kapısını kıran polisler, talana karşı direnen mahalle halkına da biber gazıyla müdahale etti. Çok sayıda yurttaş gazdan etkilendi. İki kişi ise gözaltına alındı.

'EVİMİZİ ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Mahalle sakini Hasan Çimen, "Bizim evimizi alıyorlar. Davalar devam etmesine rağmen hukuksuz olarak gelip, benim dairemi elimden almaya çalışıyorlar. Elektriğimizi, doğalgazımızı kesiyorlar. Arbedenin sebebi bu. Bunlar benim yaşam hakkım, kestirmiyorum. Neden benim evimi elimden alıyorsunuz? " dedi.

gungoren-de-elektrik-ve-sular-kesiliyor-yurttaslar-sinir-krizi-geciriyor-891002-1.

'GEREKİRSE MUM YAKIP ÖYLE OTURACAĞIZ'

Evlerinden çıkmak istemeyen mahalle sakinlerinden Saadet Kılıç ise, "Paramızla satın aldığımız evlerimizden sokağa atıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Emekli insanlarız, aldığımız maaşla kiraya çıkmamız mümkün değil. Her gün suyumuzu, elektriğimizi kesmekle tehdit ediliyoruz. Polis, sularımızı kesmek için gelmiş. Bu zabıtanın görevi ama polis geliyor. Polisle biz yüz yüze geliyoruz. Sonuna kadar buradayız. Gerekirse mum yakıp, öyle oturacağız. Evimizden çıkmıyoruz. Gerekirse suyu da arabayla taşıyacağız. Biz evimizdeyiz, gitmiyoruz. Yerinde kentsel dönüşümse eğer, bize yerinde evimizi versinler. Sözleşme imzalayalım, öyle gidelim. Biz böyle gitmiyoruz" diye konuştu.

gungoren-de-elektrik-ve-sular-kesiliyor-yurttaslar-sinir-krizi-geciriyor-891006-1.

tozkoparan-halki-talana-karsi-ayakta-polisten-biber-gazli-mudahale-891025-1.