Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan Tozkoparan mahallesinde bazı evlerde elektrik ve suların kesilmesi üzerine mahalleli direnişi sürdürüyor. Kentsel dönüşüm ofisi önüne yürüyen yurttaşlara SOL Parti İstanbul İl Örgütü de destek verdi.

Tozkoparan sakinlerinin hukuksuz kentsel dönüşüme karşı direnişi sürüyor

İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan ve Küba mahallerindeki hukuksuz kentsel dönüşüme karşı direniş sürüyor.

Kentsel dönüşüme karşı mücadele eden Güngören Tozkoparan'da bazı ev sahiplerinin elektrik ve sularının kesilmesi üzerine halk Barış Parkı'nda toplanıp Güngören Belediyesi kentsel dönüşüm ofisinin önüne yürüdü.

SOL Parti İstanbul İl Örgütü, mahalle sakinlerinin direnişine destek verdi.

SOL Parti'den yapılan açıklamada "Kentsel dönüşüme karşı mücadele eden Güngören Tozkoparan'da bazı ev sahiplerinin elektrik ve sularının kesilmesi üzerine halk Barış Parkı'nda toplanıp Güngören Belediyesi kentsel dönüşüm ofisinin önüne yürüdü. Tozkoparan halkının yanındayız!" denildi.

NE OLMUŞTU?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Tozkoporan Mahallesi riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Karar sonrasında konut sahiplerine bakanlık tarafından tebligat gönderilmiş ve yıkım çalışmalarına başlanacağı için evleri boşaltmaları istenmişti.

Süreçte Tozkoparan Mahallesi için yıkım işlemlerine başlanması adına içerisinde oturan kişilerin olmasına rağmen kanun gereği konutlarda doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri iptal edilerek kapatılmıştı. Yaşananları eleştiren ve mağdur edildiklerini belirten bazı mahalle sakinleri eylemlerini sürdürüyor.