Tozkoparanlılar Güngören Belediyesi önünde bir araya gelerek “yürütmeyi durdurma kararını” tebliğ etti. Av. Cingil, “Su, elektrik, doğalgaz yeniden bağlatılacak. Bunu uygulamayanlar suç işler” dedi.

Tozkoparanlılar Güngören Belediyesi önünde: Danıştay kararını tebliğ etmeye geldik

MERAL DANYILDIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Güngören Belediyesi eliyle ‘riskli alan’ ilan edilen Tozkoparan’da yurttaşlar taleplerini yinelemek amacıyla belediye önünde bir kez daha bir arada. 17 gündür elektrik, su ve doğalgazları kesik olan yurttaşlar sembolik olarak ellerinde su şişeleriyle geldi.

Mahalleli, “Siz bizi susuz bıraktınız ama biz sizi bırakmayacağız” mesajı verdi. Yurttaşlar, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını belediyeye tebliğ etmeye geldiklerinin altını çizdi.

“YUH YUH SOYANLARA”

tozkoparanlilar-gungoren-belediyesi-onunde-danistay-kararini-teblig-etmeye-geldik-897167-1.

Mahalleli adına konuşan Haluk Çavuşoğlu, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’i alana davet etti. Çok sayıda kişi de aynı talepte bulundu. Belediye önüne gelen mahalle sakinleri, “Yuh yuh soyanlara” şarkısını seslendirdi.

Çavuşoğlu, “Bünyamin Demir buraya gelsin. Kaç defadır çağırıyoruz. Özür dilemek de bir erdemliktir. Bugün biz burada hiçbir şekilde kanunsuzluk yapmıyoruz. Biz güvence olarak ‘belediye kanunsuzluk yaparsa gidin oturun, ben de geleceğim’ diyen Cumhurbaşkanı’nı alıyoruz. Öyle bir süreçten geçtik ki buradaki insanların hiçbiri haklarını helal etmiyor. Bu dünyanın neresine görülmüş? Bir emniyet mensubu vatandaşına biber gazı kullandı. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. “Yazıklar olsun” diyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞİKÂYETÇİ OLACAĞIZ

tozkoparanlilar-gungoren-belediyesi-onunde-danistay-kararini-teblig-etmeye-geldik-897168-1.

“Siz biber gazı kullandınız, plastik mermi sıktınız. Sizi hukuka şikâyet edeceğiz” diyen Çavuşoğlu, “Anneniz, babanız yaşındaki insanlarla nasıl biber gazı kullanırsınız? Yazıklar olsun. Bizi terör örgütü üyesi gösterdiğiniz için sana yazıklar olsun Bünyamin Demir” dedi.

"KARARI BELEDİYE’YE TEBLİĞ ETMEYE GELDİK"

Tozkoparan avukatlarından Onur Cingil ise “Bu güzel havada bu güzel haberle sizle olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Halkın uzun zamandır mücadele ettiğinin altını çizen Cingil, “İnin siyah camlı arabalarınızdan, belediyelerinizden, halkın yanına karışın. Bu halkı muhatap alın. 60 yıl önce tankerden su çekenleri, 60 yıl sonra yine su çekmeye mecbur bırakanları kınıyorum. Bir yılı aşkındır burada bir mücadele var. Danıştay’dan gelen kararı bekliyorduk. Rantı bol olan alanı riskli alan ilan etmekten vazgeçtikleri için biz seviniyoruz. Tozkoparan, Tozkoparanlıların, tozunu toprağını çekenlerin kalacak. Bugün buraya başka bir nedenle gelecektik, başka bir nedenle buradayız. Karar ver diyecektik, şimdi niye geldik? Kararı tebliğ etmeye. Korkmayın, biz halkız. İnip bizi muhatap alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ BAĞLATILACAK

tozkoparanlilar-gungoren-belediyesi-onunde-danistay-kararini-teblig-etmeye-geldik-897169-1.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını vurgulayan Avukat Cingil, sözlerine şöyle devam etti: “Güngören’de şu an itibariyle riskli karar yoktur. Bu halk için yapılacak ilk şey de kestikleri elektrik, su, doğalgazları bağlatmak olacak. Çünkü bu kararla artık yaptıkları her şey yok hükmündedir. Bunu uygulamayan her bir memur bu karardan sonra suç işler. Burada oturan herkes dönüşüm ister, ancak insanları yok sayamazsınız. Burası tapulu malınız değil.”

Cingil, Hazine’ye devredilen tapuların yurttaşlara geri devredileceği bilgisini de vererek sözlerini şöyle noktaladı: “Duydum ki birileri Danıştay’a gidiyormuş. Danıştay’ı değil yoğun bakımdakileri ara.”