Türkiye Psikiyatri Derneği’nin sağlık çalışanlarına yönelik olarak oluşturduğu ruhsal destek hattına 0850 532 66 76 numaralı telefondan, 7/24 ulaşılabilecek

TPD,  “Sağlık Çalışanlarına Destek Hattı” kurdu

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (UDEK) üyesi Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD), Covid-19 salgınıyla birlikte yaşanan zorlu süreç dolayısıyla, sağlık çalışanları için destek hattı oluşturduğunu duyurdu. TPD’nin tüm sağlık çalışanlarına yönelik olarak oluşturduğu ruhsal destek hattına 0850 532 66 76 numaralı telefondan, 7/24 ulaşılabilecek.

HAT BUGÜN HİZMETE AÇILDI

TPD’nin yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının gerek duydukları kişisel koruyucu donanımın sağlanması ve bedensel iyilik hallerinin sürdürülmesi kadar, yaşadıkları ruhsal zorluklarla ilgili olarak da desteklenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, “Ülkenin her yerinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 7/24ulaşılabilecekleri bir ruhsal destek hattı oluşturuldu. 0850 532 66 76 telefon numarası ile erişilebilecek destek servisi bugün saat 08.00 itibari ile hizmete açıldı. Sağlık çalışanlarına Destek Hattıyla derneğimiz üyesi gönüllü psikiyatristlerle canlı telefon görüşmesi sağlanabilecektir” denildi.