İzmir’de kurulu Amerikalı şirket TPI Composite Menemen ve Sasalı fabrikasında çalışan işçiler, bekledikleri ücret artışı karşılanmayınca 1 saat erken paydos ederek eylem yaptı.

TPI Composite'de işçiler ‘hakları’ için eylemde

BirGün EGE

İzmir’de Menemen ve Sasalı’da bulunan rüzgâr türbini kanadı üretilen TPI Composite şirketinde çalışan yaklaşık 2 bin 500 işçi, ücretlerinde bekledikleri iyileştirme yapılmaması sonrası eylem gerçekleştirdi. İşçiler, bugün 08.00-16.00 vardiyasından bir saat erken çıkarak fabrika yönetimine tepki gösterdi.

Petrol-İş İzmir Şubesi'nin örgütlü olduğu fabrikada işçiler, artan enflasyon karşısında eriyen ücretlerinde bir süredir iyileştirme yapılmasını istiyordu. Bölümlere göre yüzde 15 ila 25 arasında beklenen iyileştirme isteyen işçilere ise sadece yüzde 5 oranında artış yapıldı. Bu artışı kabul etmeyen işçiler iki fabrikada da sabah vardiyasından 1 saat erken çıkarak fabrika bahçesinde eylem yaptı.

Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Orhan Zengin, “Yüzde 5 asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu ücreti kabul etmeyeceğimizi söyledi. Ama Amerika ile ve kendi aralarında yaptıkları görüşmede yüzde 5’in üzerinden bir zam veremeyeceklerini söylediler. Biz de bunun üzerine gereğini yapacağımızı söyledik. Bu işveren bize makul bir zam verene kadar burada bekliyoruz olacağız” dedi.