TPI işçileri greve gidiyor
Fotoğraf: BirGün

Aycan KARADAĞ

Petrol-İş İzmir Şubesi'nin örgütlü olduğu Menemen Serbest Bölge ve Sasalı’da faaliyet gösteren Amerikalı TPI Composite rüzgar türbini fabrikasında toplu iş sözleşme süreci tıkanınca grev kararı asıldı. İşçiler, talepleri kabul edilmezse 6 Haziran tarihinde greve çıkacaklarını duyurdu.

Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Cem Turan konuyla ilgili, “TPI’larda, her iki fabrikada da 6 Haziran’ı işaret eden bir grev kararı aldık. Şu an müzakereler hâlâ daha devam ediyor. Bizler yasal süreçlerimizi tamamlamakla birlikte taleplerimizin karşılanması açısından arkadaşlarımıza böyle bir duyuru ilan ettik. Grev tarihimize çok az bir vakit kaldı. Bu süre zarfında elbette toplanmalar ve müzakereler olacaktır. Ancak bizler taleplerimiz karşılanmaması halinde yasal hakkımız olan greve giderek taleplilerimizin karşılanması için direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

CİDDİ OTURMAZLARSA DEVRELER İNECEK

İşçilerin talepleri karşılanmadan mücadeleyi bitirmeyeceklerini söyleyen Turan, “İşverenlerin masaya daha ciddi oturmasını talep ettik. İşveren masaya ciddi bir şekilde oturmazsa eğer devreler inecektir. Bu süreçte işverenin teklifi altı aylık model oldu. Son zamanlarda bütün patronların teklifi bu yönde oluyor zaten. Biz bu teklifi kabul etmedik, eğer doğru bir oran olursa altı aylık teklifi de kabul edebiliriz ancak şu anlık işverenin teklifi işçiyi memnun etmiyor. İşçilerin talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.