Trabzon'da bir yıl önce aldığı cips paketinden fare çıkan Osman Caner Çolak’ın açtığı dava takipsizlikle sonuçlandı. Çolak dava sürecinde 3 savcının değiştiğini belirtti. Cipsten çıkan ölü farenin adli tıpa gönderilerek incelenmediğini de iddia eden Çolak, hakkını aramaya devam edeceğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve CİMER’e şikayette bulunacağını söyledi.

Trabzon'da cipsten çıkan fare davasında 3 savcı değişti: Hayvan adli tıpta incelenmemiş
Fotoğraf: İHA

Bir yıl önce aldığı cips paketinden fare çıkan ve yaptığı şikayetin ardından 3 savcı değiştiğini söyleyen Osman Caner Çolak’ın açtığı dava takipsizlikle sonuçlandı.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yaşayan Osman Caner Çolak, geçtiğimiz yıl marketten cips paketini açarak yemeye başladığı esnada paketin içerisinde farklı bir şey olduğunu fark etti. Büyük bölümünü bitirdiği paketin içerisine bakan Çolak, ölü bir fare karşılaştı. Bir süre sonra mide bulantısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye başvuran Çolak, tedbir amaçlı 2 gün hastanede yattı. Hastanedeki tedavi sürecinde şikayetçi olduğu için polis ekipleri tarafından ifadesi alınan Çolak, taburcu edildikten sonra mahkemeye dilekçe vererek hukuki süreci başlattı. 1 yıl önce gerçekleşen olaya mahkeme tarafından 2 kez takipsizlik kararı verilirken, Osman Caner Çolak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve CİMER’e de şikayette bulunacağını söyledi.

“BANA SENİN EVİNDEN GİRMİŞ OLABİLİR DEDİLER AMA EVİMİ İNCELEMEDİLER”

Çolak, “Pakette hava olmasına rağmen adli süre başladığında bana senin evinden girmişi olabilir dediler. İtiraz ettim benim evim hem 5. kat hem de bugüne kadar evde fare görmedik dedim. Evde pisliğinin olabileceğini söyledim. Madem benim evimde girdi evimi inceleyelim dedim. İncelemediler" dedi.

Adli süreci başlatmasının kendisine muaeyene yapışldığını belirten Çlak, "Adli muayene hastaneden çıktıktan 3 gün sonra yapıldı. Zehirlenmiş olsam 3 gün sonrasına zehir kalır mıydı. Böyle bir şey var" diye konuştu.

"HAYVAN ADLİ TIPA GÖNDERİLEREK İNCELENMEMİŞ"

Dava sürecinde zincir marketin dış cephesindeki camların kaldırıldığını, fare ve haşere koruması ile kaplama yapıldığını kaydeden Çolak, “Hastaneye ilk gittiğimde midem bulanıyordu. Terlemem vardı. Halsizlik oldu. Kan tahlillerimi yaptılar. 2 gün hastanede yattım. Fareden mikrop bulaşabileceği endişesiyle hastanede yatırdılar. 2 gün boyunca takip edildikten sonra taburcu oldum. Süreci takip etmek için savcının yanına gittim. Dilekçe verdikten sonra dava dosyasını aldım. Olayın üstüne gittim ‘buna nasıl takipsizlik verirsiniz’ dedim. Hayvan adli tıpa gönderilerek incelenmemiş. Zehirlenmediğim için takipsizlik verdiklerini söyledi. Üst mahkemeye gidebileceğimi belirttiler. Bende bu davanın peşini bırakmayacağımı söyledim” ifadelerini kullandı.

"AİHM VE CİMER'E ŞİKAYET EDECEĞİM"

Çolak, “Dosyada 3 kez savcı değişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve CİMER’e şikayet kalıyor. Onlardan birine başvuracağım. Elimde annemin cipsi alırken ve benim hastanedeki süreçlerime dair bütün kayıtlar var. Davada cips firmasının ifadesi yok sadece kasiyerin ifadesi var. Marketin arkasında fındık firması var. Elimde Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı fındık faresi olduğuna dair belge var. Marketin deposu arkadan açılıyor. Fare kapı açıkken oradan girmiş olabilir. Ama cipsi yerken pakette yırtık görmedim. Paketlenirken veya marketin depo bölümünden girmiş olabilir. Japonya’dan bile gelmiş olabilir. Cipsi yarısına kadar yemiştim. Trajikomik bir olay” dedi.

(İHA)