İspanya Savunma Bakanlığı, Trabzon'da 16 yıl önce yaşanan uçak kazasında yaşamını yitiren İspanyalı bir askere ait 'insan bacak kemiği'nin İspanya'ya gönderileceğini açıkladı

Trabzon'da düşen uçakta ölen İspanyalı askere ait kemik,16 yıl sonra ülkesine gönderilecek

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 16 yıl önce yaşanan ve 62 İspanya askeri ile 13 Ukrayna mürettebatının yaşamını yitirdiği uçak kazasının ardından bulunan insan bacak kemiği, İspanya'ya gönderilmek üzere, defnedildiği Maçka İlçe Mezarlığı'ndaki mezardan çıkarılarak, İstanbul Adli Tıp Enstitüsü'ne gönderildi.

Afganistan'da görev yapan 'İspanyol Barış Gücü' askerlerini taşıyan Ukrayna'nın UmAir Havayolları'na ait uçak, 26 Mayıs 2003'te, Maçka ilçesinde yer alan Pilav Dağı'nda düşmüş, kazada 62 İspanya askeri ve 13 Ukraynalı mürettebat yaşamını yitirmişti.

İNSAN BACAK KEMİĞİ BULUNDU

Kazada hayatını kaybeden asker ve mürettebatların cansız bedenleri ile eşyaları, ülkelerine gönderildi. Geçen yıl ise Pilav Dağı'nda yurttaşlar, bir insan bacağı kemiği buldu. Kemik yasal işlemlerin ardından Maçka İlçe Mezarlığı'nda defnedildi. İspanyalı yetkililer ise defnedilen bacak kemiği ile İstanbul Adli Tıp Enstitüsü’nde 23 farklı kavanozda tutulan insan kalıntılarını talep etti.


İSPANYA SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İspanya Savunma Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu insan bacak kemiği ile İstanbul Adli Tıp Enstitüsü'ndeki insan kalıntılarının alınacağını, bu amaçla İspanya Hükümeti ile Türk Hükümet arasındaki transfer işlemlerinin, en kısa sürede İspanya Konsolosluğu aracılığıyla gerçekleştireceğine yer verildi.

16 YIL SONRA MEZAR AÇILDI

İspanyalı yetkililerin talebi üzerine alınan yasal izinle mezar açılarak, bacak kemiği çıkarıldı. Kemik, yetkililerce İstanbul Adli Tıp Enstitüsü'ne gönderildi. Buradaki işlemlerin ardından insan bacak kemiği ile 23 farklı kavanozda bulunan insan kalıntıları, İspanya’ya gönderilecek.

DHA