Süper Lig’in 4. haftasında Gençlerbirliği’ni konuk eden Trabzonspor sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.Ev sahibi takım iki kez öne geçmesine rağmen 1 puana razı oldu

Trabzon’da  gollü beraberlik

Başkent ekibi karşısında iki kere öne geçen bordo mavililer, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig’in 4. haftasında Medical Park Stadyumu’nda karşı karşıya gelen Trabzonspor ile Gençlerbirliği, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Bordo mavili ekibin golleri 17. dakikada Filip Novak ve 57. dakikada Alexander Sörloth’tan gelirken, Ankara ekibinin gollerini 44. dakikada Bogdan Stancu ve 84. dakikada Stephane Sessegnon kaydetti.
Karadeniz ekibi, bu beraberlikle 6 puana yükseldi. Süper Lig’de 16 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen bordo mavililer tarihindeki en uzun yenilmezlik serisini de egale etti.
Bu karşılaşmaya kadar oynadığı üç maçtan mağlup ayrılan konuk ekip ise ilk puanını kazandı.

KARAMAN'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Süper Lig’de Gençlerbirliği’ni konuk eden Trabzonspor, ligin 3. haftasındaki Fenerbahçe maçının 11’ine göre 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.
Teknik direktör Ünal Karaman, hafta içi yapılan antrenmanda sakatlanan golcü oyuncu Caleb Ekuban’ın yerine Nijeryalı futbolcu Obi Mikel’i sahaya sürdü.
Karaman, stoperde genç oyuncu Hüseyin Türkmen’i yedek kulübesine çekerken stoperde Ivanildo Fernandes’e Hosseini ile görev verdi.
Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Ogenyi Onazi, Abdülkadir Ömür, Caleb Ekuban, Yusuf Sarı ve Kamil Ahmet Çörekçi olmak üzere 5 futbolcu maç kadrosunda yer almadı.

STURRIDGE İLK KEZ SAHADA

Baldırında ağrıları bulunduğunu söyleyen ancak çekilen MR’ı sonrasında ciddi bir şeyi olmadığı tespit edilen Sturridge, maç kadrosunda yer aldı.
Bordo mavili takımla antrenmanlara çıkmaya başladıktan sonra hazır olmadığı için UEFA Avrupa Ligi’nde AEK ile yapılan rövanş maçı ve Fenerbahçe karşılaşmasında kadroya dahil edilmeyen İngiliz golcü, Gençlerbirliği maçıyla ilk kez kadroya alındı.
Sturridge, karşılaşmanın 70. dakikasında Donis Avdijaj’ın yerine oyuna dahil oldu ve bordo mavili formayla ilk maçına çıktı.
Trabzonspor’da sakat oyuncuların fazla olması nedeniyle 19 kişilik kadro oluşturabilirken genç oyuncular Fıratcan Üzüm, Abdurrahim Dursun ve Ahmet Canbaz da kadroda yer buldu.

Gençlerbirliği’nde sakatlıkları bulunan Nadir Çiftçi ve Sefa Yılmaz, Trabzonspor’a karşı forma giyemedi.