Trabzon’da kadın fotoğrafına saldırı

Dilan ESEN

Trabzon'da düzenlenen Yılın Enleri Ödül Töreni ve Yılbaşı Festivali’nin pankartında bulunan DJ’in fotoğrafına saldırıldı. İçerisinde basın yayın organlarının da yer aldığı 61 Medya tarafından organize edilen etkinliğin afiş ve pankartları Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği’nin izniyle kentin çeşitli noktalarına asıldı. Kentte bulunan Meydan Parkı’na asılan afiş ve pankartlar önce “Dilekçe yazılmadı” denilerek Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Yazılan dilekçenin ardından tekrar asılan pankartlara kimliği belirsiz kişi veya kişiler saldırdı. Pankartta bulunan DJ Melis Akışka’nın fotoğrafı kimliği belirsiz kişilerce kesildi. Etkinliği düzenleyen kurum polise başvurdu, MOBESE kayıtları bekleniyor. Polis soruşturması devam ederken tekrar asılan afişe ikinci kez saldırıldı. Afişteki DJ Akışka'nın olduğu kısımın tümü koparıldı.

Bu saldırıyı tarikatçı ve kadın düşmanı yobaz kimselerin yaptığını öne süren 61 Medya’nın sahibi Ercan Demirbaş, şunları söyledi: “Bu kişiler karşımıza çıkarak bizimle mücadele etmeden, gizlice bize saldırdılar. 2 kişi güpegündüz kadın DJ’in resmini kestiler. Bu insanların arkalarına kimi aldıkları belli. Karşımıza çıkıp bir şey yapamıyorlar da bu şekilde taciz ediyorlar. Dolaylı olarak bize zarar veriyorlar.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.