Trabzon’daki derbide puanlar eşit paylaşıldı

Trabzon’da kritik viraj… Bir tarafta yıllar sonra şampiyonluğa koşan Trabzonspor, öbür yanda üst sıraları hedefleyen Beşiktaş… Zirvede yalnızları oynayan bordo-mavililer gövde gösterisi peşinde, siyah-beyazlılar ise Avrupa Kupaları… Nefesler tutulmuş, Zorbay Küçük’ün ilk düdüğü bekleniyor; her geçen dakika stadyumdaki heyecan katlanıyor.

Ev sahibinde cezalı Bruno Peres’in yokluğunda Dorukhan sağ bekte başlıyor. Abdullah Avcı, bu önemli maçta ileri uçta Djaniny’yi tercih ederken, Cornelius’u kulübede oturtuyor. Gidişata göre İskandinav santrforun çimlere ayak basmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gözler şüphesiz kanatlardaki Nwakaeme’yle Visca’da olacak. Deneyimli yıldızların yanında Abdülkadir’le Bakasetas da ayrıca bu karşılaşmada önemli rol oynayabilir. Bakalım Avcı’nın talebeleri kazanıp kente bayramı erken getirecek mi?

Deplasman ekibinin çiçeği burnundaki teknik direktörü Valerien Ismael, ilk sınavına üçlü savunmayla başlıyor. Defansta Montero-Vida-Welinton’u tercih eden Fransız hoca, kanatları Rıdvan’la Rosier’i teslim etmiş. Orta sahadaki Can-Josef ikilisinin rakibin usta isimlerine karşı yumuşak kalıp kalmayacağı merak ediliyor. İleri üçlüdeki Ghezzal-Teixeira-Batshuayi’nin performansı tabela için kritik gözüküyor. Denswil’le Hüseyin’den oluşan stoper hattı, Karadeniz ekibinin yumuşak karnı gibi duruyor. Bakalım Ismael, Türkiye kariyerine nasıl başlayacak?

İlk bölümde etkili olan Kartal’dı. 17’de Abdülkadir’in enfes pasını önüne alamayan Djaniny, takımını öne geçiremiyordu. Kaybettiği topları hemen kazanmaya çalışan siyah-beyazlılar, yeni hocalarının felsefesini ziyadesiyle çimlere yansıtıyordu. İkili mücadelelerde daha agresif bir görüntü çizen deplasman ekibi, liderin etkili ayaklarını ilk yarıda etkisiz hale getirmişti. İkinci devrede ev sahibi bir şeyleri değiştirmeliydi…

46’da Nwakaeme’nin yerine Cornelius oyundaydı. Hemen akabinde Hüseyin’in oldukça amatör bir şekilde sebep olduğu geri pastan gol çıkmıyordu. O ihlal o kadar dar açıda olmasa, tabela değişebilirdi. 56’da Trabzonspor öndeydi. Atılan uzun pası kovalayan Cornelius, Ersin’in hatalı çıkışan faydalanıp topun dibine iyi girmişti.

69’da kazanılan penaltıyı kullanan Batshuayi, direğe takılıyordu. Hemen akabinde skor eşitlenmişti. Ghezzal’in şiir gibi pasını alan Rosier, Uğurcan’ı avlamıştı. 80’de sinirlerine hâkim olamayıp kendisini arkadan çeken Siopis’e tokat atan Larin atılmıştı. Uzatmalarda Dorukhan’ın kafası direkten auta çıkıyor, taraflar birer puana razı oluyordu.

Bu sonuçla Trabzonspor, bitime yedi hafta kala en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor’un 13 puan önünde yer alıyor. Taraftarının önünde daha fazlasını hayal etseler de, galibiyete yakın taraf Beşiktaş’tı. Avcı’nın Ismael’e karşı sınıfta kaldığını söylemeli. Ülkemizin klişelerinden “ligi tanıyan” hoca kapsamına girmese de, Fransız hocanın ilk sınavında oynattığı futbol takdire şayandı doğrusu. Gelecek ne getirir bilinmez ancak bu performans oldukça ümit vadediyor, yalan yok!