Trabzon'dan çıkış yok!

Ali Murat Hamarat

10 Kasım'da gündüz mesaisi... Bir tarafta Trabzonspor, öbür köşede Alanyaspor... Nefesler tutulmuş, haftanın maçının ilk düdüğü heyecanla bekleniyor.

Ev sahibinde sakatlar kervanına Sosa ile Sturridge de katılmış. İngiliz golcü olmasa da bordo-mavililerin bu sezon ikinci baharını yaşayan maestroyu araması muhtemel gözüküyor. Ünal Karaman bu önemli mücadele stoper Hosseini'yi orta sahaya çekmiş. Nwakaeme ile Sörloth'un ligin belki de takım savunmasını en iyi yapan ekibine karşı yapacakları merakla bekleniyor.

Santra öncesinde maç eksiğiyle üçüncü sıraya düşen Akdeniz temsilcisi, kazanıp milli araya lider gitmeyi hedefliyor. Önce Malatya, ardından burada yaptıklarıyla heyecan veren Erol Bulut, herkese ezberlettiği 11'iyle başlıyor.

Eksikler nedeniyle ev sahibinin beli bükülmüş gibiydi. Karaman, önceki maçlardan farklı olarak sanki "rakibi karşılayalım" düşüncesiyle sahadaydı. 26'da Abdülkadir'in kırmızı kart görmesinden sonra ibre tamamen Alanyaspor'u gösteriyordu. Topu genelde karşı takıma teslim eden Bulut'un öğrencileri, bakalım sayısal üstünlüğünü çimlere yansıtabilecek miydi?


36'daki kornerde gol makinası Cisse üç adımdan boş kaleyi bulamıyordu. 42'de nefis bir çalımla ceza sahasına giren Bakasetas, karşı karşıya pozisyonda topu Uğurcan'a nişanlayınca ilk devreden gol sesi çıkmıyordu.

İkinci yarı kontrollü başlıyordu. 58'de Ceyhun'un yerine Djalma Campos'u alan Bulut, bir hücum silahını da çimlere atmıştı. Tesadüf bu ya onun kornerden gelen topa elle müdahalesi üzerine kazanılan penaltıyı 67'de kullanan Hosseini, Trabzonspor'u öne geçirmişti. Hemen akabinde Uğurcan hata yapıyor, Cisse'nin ağlara gitmekte olan cılız vuruşunu Novak kesiyordu.

81'de VAR yardımıyla gösterilen ikinci penaltıdan sonra ortalık karışmış; Fernandes ikinci sarıdan atılmıştı. Hosseini bu sefer kaçırınca, fişi çekemiyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmuyor, üç puan ev sahibine gidiyordu.

Bu kadar eksiğin üstüne uzatmaları da sayarsınız 70 dakika bir kişi eksik oynayan Trabzonspor altın değerinde bir galibiyet aldı. Karaman'ı ve talebelerini tebrik etmeli! Alanyaspor'a gelince... Mecburen topu aldıkları günde fırsatları bulsalar da iyi değillerdi. Bırakın iyi, sıradan günündeki bir Cisse bile iki gol atardı ya neyse...